Pánik süti
sponsored links
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én elfáradok egy-egy ünnep után. Fõleg, ha béna vagyok és elrontok egy süteményt, aztán bepánikolok, hogy nem lesz elég, ami készült és sebtében összedobok még valamit. Mint pl. ezt a meggyes lepényt. Elõször ezt akartam sütni (meggyes verzióban), de már nem volt kedvem a piskótához. Gyorsan egyszerûsítettem rajta, és ez lett belõle.
A tészta egy alap omlós tészta, annyi változtatással, hogy most nem zsírt tettem bele. A nyáron eltett rumos meggybõl van még, illetve találtam meggy dzsemet, tegnap pedig törtek, daráltak diót a fiúk, azt is használtam hozzá. Elõször rácsozni akartam a tetejét, de szorított az idõ, maradtam a kétfelé veszem a tésztát, középre teszek tölteléket megoldásnál.
Ez olyan süti, hogy egy, két napig lehet rá számítani, semmi baja nem lesz, hûtõbe sem kell tenni, csak simán elvan a kamra polcon.
Elkészítés:
A lisztbe szórom a sót, cukrot, sütõport, majd elmorzsolom benne a vajat/margarint, hozzáadom a tojást, tejfölt és tésztává gyúrom. Kettéveszem, majd kinyújtom két lappá, kb. 22*27 cm méretûre. A zsiradékkal kikent, kilisztezett (22*27 cm méretû) tepsibe teszem az egyik lapot. A lekvárhoz adom a darált diót, porcukrot összekeverem és megkenem vele a tepsiben lévõ lapot. A rumos meggyet lecsurgatom a levétõl, a meggyszemeket egyenletesen elosztom a lekváros, diós rétegen és befedem ...