Pálinkafõzés

2011-08-09

sponsored links

A nap fûszere

"Az istenek könnycseppje gyógyír
Bánatra, örömre.
Én téged fogadlak egyszer majd
Gyermekként örökbe.

Egy kupica reggelire - abból bajod nem lehet,
A magyarnak csak ez adhat ihletet.

Álmaim kéklõ egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!

Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!" Magna Cum Laude - Pálinkadal

Pálinkát fõztünk trillárom hajjj. De jól is sikerült trillárom hejjj:).

Sok volt idén a sárgabarack. Saját termés. Még ennyit sosem láttam a fán. Nyolcvan iksznéhány befõttesüvegnyi lekvár után még mindig sárgállott a fa. Próbáljunk meg pálnikát csinálni...oké...próbáljunk:).

Lett három kis vödör megtömve gyümölccsel (és némi cukorral). Négy hét cefrésítés. Aztán Gy-nek hála nem sufnituninggal, hanem igazi, szép új lepárlóval pálinkásítva.

Még akkor is, ha nem lennék elfogult...annyira jó lett a pálinka, hogy nofene:).

Tapasztalatok:

nem mindegy, milyen intenzitással melegszik a cefre (hot pan-en melegítettük, ami nem volt hatékony, több óra alatt ...


Folytats a blogon ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/08...

sponsored links

Keres?s