Pálinkafõzés
sponsored links
A nap fûszere:
"Az istenek könnycseppje gyógyír
Bánatra, örömre.
Én téged fogadlak egyszer majd
Gyermekként örökbe.
Egy kupica reggelire - abból bajod nem lehet,
A magyarnak csak ez adhat ihletet.
Álmaim kéklõ egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
Nyújtsd hát a karod felém,
Nélküled meghalok én,
Pálinka, szerelmem,légy az enyém!" Magna Cum Laude - Pálinkadal
Pálinkát fõztünk trillárom hajjj. De jól is sikerült trillárom hejjj:).
Sok volt idén a sárgabarack. Saját termés. Még ennyit sosem láttam a fán. Nyolcvan iksznéhány befõttesüvegnyi lekvár után még mindig sárgállott a fa. Próbáljunk meg pálnikát csinálni...oké...próbáljunk:).
Lett három kis vödör megtömve gyümölccsel (és némi cukorral). Négy hét cefrésítés. Aztán Gy-nek hála nem sufnituninggal, hanem igazi, szép új lepárlóval pálinkásítva.
Még akkor is, ha nem lennék elfogult...annyira jó lett a pálinka, hogy nofene:).
Tapasztalatok:
nem mindegy, milyen intenzitással melegszik a cefre (hot pan-en melegítettük, ami nem volt hatékony, több óra alatt ...