Pácolt tarja pecsenye (flekken) kevert salátával, fokhagymás joghurtszósszal
sponsored links
Gyors, hétköznapi ebéd volt most, de olyan gyakran készítem, hogy gondoltam most már bejegyzést is írok róla.
Nehezen tudom a fiúkat elszakítani a csirkemelltõl. Hála Istennek, amikor bejelentem, hogy flekken lesz, akkor ujjonganak. Így kéthetente biztosan terítékre kerül nálunk. Természetesen a fiúk kapnak mellé valamilyen krumpli köretet is, számomra salátával az igazi, mintha csak nyár volna ? J
Kicsit szívtam a fogamat korábban, hogy túl gyorsan fogy a dijoni mustár itthon, de rátaláltam nagyon kedvezõ áron óriás kiszerelésre (850 mg) a Culinarisban, ráadásul Edmond Fallot márkára, a kis kiszerelés másfélszeres áráért. Azóta pancsolom is rendesen szívbaj nélkül. Érdemes beszerezni, még ha vidékrõl egy kicsit macerás is.
A pácom alapja mindig dijoni mustár, mostanában steakes fûszereket adok hozzá, mint fûszerpaprika, chili, koriander, fokhagyma chips és durvára tört kömény. 1 kg/6-7 szelet húshoz 2 evõkanál dijoni mustár, 1 ? evõkanál fûszerkeverék és 3 evõkanál olaj szükséges, amit szépen kikeverek. Beecsetelem vele a tarja szeleteket és 2-3 órára hûtõbe teszem.
Szigorúan sütés elõtt sózom, frissen õrölt Himalája sóval, majd olajjal vékonyan kikent tepsire rendezem és 200 C fokra elõmelegített sütõbe tolom 20 percre. Ekkor grill-forró levegõre kapcsolok és mindkét oldalán 5-5 perc alatt meggrillezem a húsokat.
Puha, omlós, mégis a felszínén ropogós flekken a végeredmény, amivel oly csekély gondom volt, hogy most közben még egy fánksütésre is beneveztem.
A jól bevált fokhagymás joghurtszószt készítettem hozzá, görög joghurtból, áttört fokhagymából, egy evõkanál olívaolajjal és frissen õrölt Himalája sóval elkeverve.
A salátát római és jégsalátából, zöldpaprikából, szilva koktélparadicsomból, zöldhagymából, kígyóuborkából kevertem. Mindent csinosan felvágtam és elrendeztem a tányérokon.
Családi kedvenc ételünk, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki kevés idõ és energia befektetéssel szeretne fejedelmi fogást az ebéd vagy vacsoraasztalra varázsolni! J