Puncstekercs
sponsored links
Hozz?val?k:
--- 2 x 3 toj?sos pisk?talap, de az egyiket p?r csepp?telfest?kkel pirosra sz?neztem:
3 toj?s
2 ev?kan?l krist?lycukor
1 csomag van?li?scukor
3 ev?kan?l r?teslist
A toj?sok feh?rj?b?l csipet s?val habot vertem, lassan hozz?adagolva a cukrot ?s a van?li?scukrot, azut?n hozz?kevertem a s?rg?kat, majd ?vatosan beleforgattam a lisztet is. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tottam, el?melegitett s?t?ben 190 fokon megs?t?ttem (kb. 12-14 perc, s?t?t?l is f?gg). A pap?rral leh?ztam a tepsir?l ?s hagytamteljesen kih?lni. Ugyan?gyelk?sz?tettem a m?sik lapot is, amibe plusz kevertemp?r csepp ?telfest?ket.
--- Puncsszirup:
3,5 dl v?z
7 dkg krist?lycukor
3 ev?kan?l rum
?zl?s szerint p?r csepp puncsaroma (Dr.Oetker-es volt nekem)
A vizet a cukorral felforraltam, kb. 5 percet lass? t?z?n m?g f?ztem. Azut?n hagytam teljesen kih?lni. Hozz?adtam a rumot ?s az arom?t.
A pisk?talapokr?l leh?ztam a s?t?pap?rt. A Vil?gos lapot megkentem v?konyan lekv?rral (n?lam ribizli), r?fektettema piros lapot, erre r?locsoltam egyenletesen az ?ntetet, majd ?vatosan feltekertem. A tetej?t bolti puncsm?zzal (n?lam Manner puncsm?z - 200 g) vontam be, ?s kev?s csokim?zzal cifr?ztam.