Puncs torta
sponsored links
Pisk?ta torta lap
6 toj?s
6 kan?l cukor,
8 kan?l liszt,
2 kan?l v?z
pici sz?dabikarb?na
S?rgabarack lekv?r
Puncs kr?m
f?l doboz mascarpone
3 ek cukor,
pici piros sz?rp,
1 tk rum
piros ?tel fest?k
M?z
2 t?bla feh?r csoki
1 toj?s
50 g margarin
pici piros sz?rp,
piros ?tel fest?k
A szok?sos m?don pisk?t?t s?t?nk egy kapcsos tortaform?ban. Az?rt hogy sz?p maradjon a tort?nk amikor a form?b?l kivessz?k, tegy?nk bele m?retre v?gott s?t?pap?rt. (V?gjunk egy kerek lapot ?s k?rbe a pal?stot) ?nts?k bele a t?szt?t ?s kb.150 fokon s?ss?k t? pr?b?ig. M?g ?gy is egy kicsit ?sszeseik de m?gis klassz magas torta alapunk lesz.
A megs?lt pisk?t?t kett?v?gjuk ?s kiszedj?k a belsej?t amit piros sz?n? sz?rpbe ?s rumba ?ztatunk.
A tortalap mindk?t fel?t s?rgabarack lekv?rral megkenj?k.
A puncs kr?m fel?t r?kenj?k, ?s r?sz?rjuk a be?ztatott pisk?ta darabokat. ?jra kr?m k?vetkezik, majd ?vatosan r?emelj?k a torta lap m?sik fel?t.
A tetej?re r?csorgatjuk a piros csoki kr?met. j?l leh?tj?k.
Puncs kr?m
A mascarpon?t a cukorral a rummal sz?rppel habosra keverj?k.
Feh?r csoki kr?m piros
A toj?st a feh?r csokival ?sszef?zz?k ?s amint kicsit kih?lt akkor keverj?k bele a vajat ?s habver?vel kr?mes?tj?k, belekeverj?k a sz?rp?t ?s az ?tel fest?ket. Betessz?k a h?t?be egy kis id?re. Amikor kenhet? ?llag? lett, akkor rakjuk csak a tort?ra.
M?lyva cukorral d?sz?thetj?k
6 toj?s
6 kan?l cukor,
8 kan?l liszt,
2 kan?l v?z
pici sz?dabikarb?na
S?rgabarack lekv?r
Puncs kr?m
f?l doboz mascarpone
3 ek cukor,
pici piros sz?rp,
1 tk rum
piros ?tel fest?k
M?z
2 t?bla feh?r csoki
1 toj?s
50 g margarin
pici piros sz?rp,
piros ?tel fest?k
A szok?sos m?don pisk?t?t s?t?nk egy kapcsos tortaform?ban. Az?rt hogy sz?p maradjon a tort?nk amikor a form?b?l kivessz?k, tegy?nk bele m?retre v?gott s?t?pap?rt. (V?gjunk egy kerek lapot ?s k?rbe a pal?stot) ?nts?k bele a t?szt?t ?s kb.150 fokon s?ss?k t? pr?b?ig. M?g ?gy is egy kicsit ?sszeseik de m?gis klassz magas torta alapunk lesz.
A megs?lt pisk?t?t kett?v?gjuk ?s kiszedj?k a belsej?t amit piros sz?n? sz?rpbe ?s rumba ?ztatunk.
A tortalap mindk?t fel?t s?rgabarack lekv?rral megkenj?k.
A puncs kr?m fel?t r?kenj?k, ?s r?sz?rjuk a be?ztatott pisk?ta darabokat. ?jra kr?m k?vetkezik, majd ?vatosan r?emelj?k a torta lap m?sik fel?t.
A tetej?re r?csorgatjuk a piros csoki kr?met. j?l leh?tj?k.
Puncs kr?m
A mascarpon?t a cukorral a rummal sz?rppel habosra keverj?k.
Feh?r csoki kr?m piros
A toj?st a feh?r csokival ?sszef?zz?k ?s amint kicsit kih?lt akkor keverj?k bele a vajat ?s habver?vel kr?mes?tj?k, belekeverj?k a sz?rp?t ?s az ?tel fest?ket. Betessz?k a h?t?be egy kis id?re. Amikor kenhet? ?llag? lett, akkor rakjuk csak a tort?ra.
M?lyva cukorral d?sz?thetj?k