Pulykatorta

2010-05-12

sponsored links

A blogomon szerepelt már csirketorta, úgyhogy most következzen a pulykatorta. A recept a Vacsoracsata címû mûsorból származik. Hidegen könnyen szeletelhetõ és talán még finomabb is, mint melegen. Mindenesetre a családnak ízlett, kérték, hogy csináljak ilyet máskor is.



Hozzávalók
50 dkg pulykamell filé (6 szelet)
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
5 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg trappista sajt
10 dkg karaván füstölt sajt
1 dl tejföl

õrölt bors
vaj (a tál kikenéséhez)

Elkészítés
Egy tálba beleöntöm a tejet, majd belenyomom a megpucolt fokhagymagerezdeket. A pulykamell filét felszeletelem, sózom, borsozom, és a fokhagymás tejbe áztatom, két-három órára. A sajtokat lereszelem és összekeverem.
Vajjal kikenek egy üvegtálat. A lecsepegtetett hússzeleteket elõször lisztbe, majd felvert tojásba forgatom, és egymás mellé teszem az üvegtálba. Ha megtelt a tál alja rászórok a reszelt sajtokból, és újra egy húsréteg következik. Ezt is megszórom sajttal. Addig rétegezem így, míg a hús el nem fogy.
A maradék lisztet, tojást, és a fokhagymás tejbõl 1dl-t összekeverek 1 dl tejföllel, és a sajtos hússzeletekre öntöm. Elõmelegített sütõben 160 fokon kb. 50 percen keresztül sütöm.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/05/puly...

sponsored links

Keres?s