Pulykamell Wellington módra
sponsored links
Anyukámék karácsonyra ismét egy különleges pulykaétellel készültek, mint ahogy az utóbbi években mindig. Elõfordult már pulykamellsteak vörösboros szilvamártással és mézes sült pulyka is - ez utóbbi több karácsonyon - az ünnepi asztalon.
Most egy olyan ételt választottak a Lajos Mari konyhája címû magazin téli számából, amelyet elõzõ nap elõ tudtak készíteni úgy, hogy másnap már ne legyen vele sok gond. Vagyis elõkészíthettek volna...mert teljesen elfelejtették. Így a teljes munkafolyamat december 25-ére maradt. :) Fontos lett volna jól behûteni az elõsütött húst és a gombapépet, de az idõhiány miatt ez elmaradt. Amennyire tudták lehûtötték, de aztán haladni kellett tovább a teendõkkel. Nekünk így is nagyon ízlett.
Állítólag Wellington hercegérõl, egy angol hadvezérrõl kapta ez az étel a nevét, aki a waterloo-i csatában is gyõzelmet aratott Napóleon serege felett. A herceg a napóleoni háborúkat lezáró bécsi kongresszuson az angol delegáció tagja volt. Ez egy igencsak maratoni ...