Pulykacomb, sütõtök, bacon

2014-01-23

sponsored links

Bébi pulyka combjai, egészben fõtt krumpli, sütõtök, bacon szalonna és egy kis fûszerolajban érlelt sajtok. Mindez összeállítva, egy egészen finom, minimális zsírt tartalmazó ebédet alkotott.
 
 
Hozzávalók és elkészítés
 
4 db bébi pulyka alsó comb
2 evõkanál (saját fûszerkeverék), de lehet pulykafûszer keverék is
pár kocka császárszalonna (füstölt házi)
3 fej lilahagyma
 
A pulykacombokat kacsasütõbe rakjuk, megszórjuk a fûszerkeverékkel, a pár kocka császárszalonnát elosztjuk a húsokon, majd beterítjük a felkarikázott lilahagymával. 1,5 dl vizet öntünk alá. Hideg sütõbe rakjuk, 250 fokon 40 percig sütjük. A víz elfogy a hús alatt és a hagymakarikákból finom lilahagyma kence  lesz, ami nagyon finom ízt ad a húsnak.
 
A körethez
 
4 db egész krumpli
12 karika meghámozott sütõtök
 
15 dkg bacon szalonna az összesütéshez
 
Pár kocka -fûszerolajban érlelt- feta sajt
 
Egy lábasban puhára megfõzzük a krumplit és a sütõtök karikákat.
 
Egy extra méretû sütõzacskót elõkészítünk, beterítjük az alját bacon szalonnával, s egy  kiszedõ kanállal a szalonnákra  egymás mellé lerakjuk a sütõtök karikákat és a 4 db egészben megfõtt krumplit. A krumplikat betakarjuk még egy-egy szelet baconnal. A zacskó végét aláhajtjuk és 5 percre a forró sütõbe toljuk. Ennyi idõ alatt a bacon ráolvad és kicsit megpirosodik a sütõtökön és a krumplin.
 
Tálalásnál ne felejtsünk el -fûszerolajban érlelt- fetasajtot adni hozzá.



Jó étvágyat !

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2014/01/pulyk...

sponsored links

Keres?s