Pulykacomb, sütõtök, bacon
sponsored links
Bébi pulyka combjai, egészben fõtt krumpli, sütõtök, bacon szalonna és egy kis fûszerolajban érlelt sajtok. Mindez összeállítva, egy egészen finom, minimális zsírt tartalmazó ebédet alkotott.
Hozzávalók és elkészítés
4 db bébi pulyka alsó comb
2 evõkanál (saját fûszerkeverék), de lehet pulykafûszer keverék is
pár kocka császárszalonna (füstölt házi)
3 fej lilahagyma
A pulykacombokat kacsasütõbe rakjuk, megszórjuk a fûszerkeverékkel, a pár kocka császárszalonnát elosztjuk a húsokon, majd beterítjük a felkarikázott lilahagymával. 1,5 dl vizet öntünk alá. Hideg sütõbe rakjuk, 250 fokon 40 percig sütjük. A víz elfogy a hús alatt és a hagymakarikákból finom lilahagyma kence lesz, ami nagyon finom ízt ad a húsnak.
A körethez
4 db egész krumpli
12 karika meghámozott sütõtök
só
15 dkg bacon szalonna az összesütéshez
Pár kocka -fûszerolajban érlelt- feta sajt
Egy lábasban puhára megfõzzük a krumplit és a sütõtök karikákat.
Egy extra méretû sütõzacskót elõkészítünk, beterítjük az alját bacon szalonnával, s egy kiszedõ kanállal a szalonnákra egymás mellé lerakjuk a sütõtök karikákat és a 4 db egészben megfõtt krumplit. A krumplikat betakarjuk még egy-egy szelet baconnal. A zacskó végét aláhajtjuk és 5 percre a forró sütõbe toljuk. Ennyi idõ alatt a bacon ráolvad és kicsit megpirosodik a sütõtökön és a krumplin.
Tálalásnál ne felejtsünk el -fûszerolajban érlelt- fetasajtot adni hozzá.
Jó étvágyat !