Pulled pork - Mexik?i sert?s carnitas

2020-11-22

sponsored links

A kedvenc t?pett h?s receptem, el?g gyakran elk?sz?tem, most m?gis, amikor legut?bb r?kerestem itt a blogon, nem tal?ltam? furcs?lltam is, de el?szedtem az eredeti amerikai receptet, az alapj?n raktam ?ssze, azt?n gyorsan le is fot?ztuk, hogy v?gre felker?lj?n. P?r nap m?lva, ?pp a lazac receptet t?lt?ttem fel instagramra, amikor megl?ttam, mexik?i sert?s carnitas n?ven... nem csoda, hogy nem tal?ltam meg. Ha m?r ?gy alakult, egy friss?tett verzi? k?vetkezik, ?j n?ven, nem tortill?ba t?ltve, hanem k?poszta sal?t?val, mert ?gy is nagyon finom.

Odavagyok ez?rt a kaj??rt, nem csak a l?tv?ny?t, az ?z?t is im?dom, olyannyira, hogy k?pes vagyok heti n?gy alkalommal ezt csomagolni magamnak eb?dre, a munkahelyre. 
Egyik nagy el?nye, hogy h?rom nap m?lva is ugyanolyan finom, mint frissen, a m?sik pedig, hogy b?r sok?ig k?sz?l, nem kell sokat foglalkozni vele. Ez?rt is szoktam mostan?ban vend?gv?r? fog?sk?nt k?sz?teni, mert am?g s?l, van id?m m?ssal foglalkozni, p?ld?ul takar?tani. A k?rethez meg nem kell sok energia, csak egy kis darabol?s, f?leg ha k?sz tortillalapot haszn?lok.
Egyetlen h?tr?nya, hogy neh?z kiv?rni a 4-5 ?r?s s?l?si id?t, k?zben pedig elviselni a lak?st beleng? isteni illatokat.
A recept a Kif?zt?k magazin okt?beri sz?m?ban is szerepelt.

Hozz?val?k:
- A h?shoz:
  2 kg b?r ?s csont n?lk?li sert?slapocka
  1 nagyobb v?r?shagyma
  1 jalape?o paprika kimagozva ?s apr?ra v?gva
  2,5 te?skan?l s?
  1 te?skan?l ?r?lt fekete bors
  8 gerezd fokhagyma felapr?tva
  2 narancs frissen facsart leve (ha nem t?l l?d?sak, +1 dl v?z is mehet bele)
  2-3 ev?kan?l barna cukor
  1 ev?kan?l sz?r?tott oreg?n?
  2 te?skan?l ?r?lt r?mai k?m?nymag
  2 ev?kan?l zs?r
- A t?lal?shoz:
  tortillalap
  paradicsom
  lilahagyma
  feketebab konzerv
  lime vagy citrom
  friss korianderlev?l vagy friss petrezselyemz?ld

Elk?sz?t?s:
Egy h??ll? fedeles ed?nyt vagy j?nai t?lat kiken?nk zs?rral. A sert?slapock?t s?val ?s borssal megsz?rjuk. A cukrot, az oreg?n?t ?s az ?desk?m?nyt ?sszekeverj?k, a h?st ezzel is bed?rzs?lj?k, a tetej?t a marad?k zs?rral megkenj?k.
A t?lba tessz?k, a feldarabolt v?r?shagym?t, fokhagym?t ?s jalape?o paprik?t r?sz?rjuk, a narancsl?vel elkevert v?zzel fel?ntj?k. 170 fokra el?meleg?tett s?t?ben, lefedve 4-5 ?r?t p?roljuk, id?nk?nt megford?tjuk, meglocsoljuk, ?s ha sz?ks?ges, a folyad?kot p?toljuk.
Amikor a h?s m?r megpuhult, k?t villa seg?ts?g?vel falatnyi darabokra szedj?k, ?s tov?bbi negyed ?r?t fed? n?lk?l s?tj?k.
A tortill?kra halmozzuk a lime lev?vel meglocsolt h?st, az apr?ra v?gott z?lds?geket, a lesz?rt fekete babot. Apr?tott korianderlev?llel megsz?rva t?laljuk. 



Folytats a blogon ... izharmonikus.blogspot.com/2020/11/pul...

sponsored links

Keres?s