Pozsonyi diós kifli

2014-01-16

sponsored links

Azt hittem, hogy nem szeretem a pozsonyi kiflit, de ez mégis ízlett.:) Mondjuk nem lett tökéletes, de azért kezdetnek nem annyira rossz. A begjlinek a tésztája is így készül.


Hozzávalók

A tésztához:
  • 25 dkg liszt 
  • 10 dkg vaj 
  • 1 db tojássárgája 
  • 1 dl tej 
  • 1 dkg élesztõ 
  • 0,5 dkg só 
  • vaníliás cukor 
  • citromhéjreszelék 
  • 3 dkg porcukor

A töltelékhez:
  • 18 dkg darált dió 
  • 12 dkg cukor 
  • 0,5 dl víz 
  • fahéj 
  • citromhéjreszelék 
  • mazsola

Elkészítés

Töltelék:
  1. A cukrot a vízzel szálpróbáig fõzzük (Szálpróba: addig fõzzük a cukorszirupot, míg két ujjunk közé véve szálat tudunk húzni belõle). Leforrázzuk vele a diót, ízlés szerint teszünk bele fahéjat, citromhéjat, mazsolát. 
  2. Ha kihûlt, 2,5 dkg-os darabokra mérjük, és szivar alakúra formázzuk õket.
Tészta:
  1. A lisztben a vajatt elmorzsoljuk, elkeverjük benne a sót. 
  2. Kevés langyos tejben feloldjuk az élesztõt. 
  3. A liszthez hozzákeverjük az ízesítõt, a porcukrot, a tojássárgáját, a feloldott élesztõt, a maradék tejet. 4 dkg-os darabokra mérjük. 
  4. A tésztát liszt nélkül, ovális alakúra nyújtjuk, közepére helyezzük a tölteléket, feltekerjük, patkó alakúra formázzuk. 
  5. Tojássárgájával lekenjük, hûtõben szárítjuk. Mikor rászáradt, tojásfehérjével is lekenjük, azt is teljesen rászárítjuk. 
  6. 180-190 fokon sütjük.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/01/pozs...

sponsored links

Keres?s