Popover ? amerikai vendégváró
sponsored links
Lágy amerikai sós sütemény. A Yorkshire puding amerikai változata remek vendégváró. Egyik érdekes változata a Portland popover amibe, gyógynövényeket és fokhagymát tettek ízesítésként. Néhány helyen a lisztet sütõtökpürével helyettesítették vagy egészítették ki és ilyenkor kedvelt fûszer a szegfûbors és a szerecsendió volt.
A legtöbb amerikai popover azonban napjainkban már hússal és fûszerekkel készül.
Jalapenos, sajtos, darált húsos, vega?. Határtalan ízesítési lehetõségek. Nekünk nagyon ízlik, nektek is fog!:)
A recept pofon egyszerû, a végeredmény remekmû!
Hozzávalók:
1 evõkanál olvasztott vaj
1 cup liszt ( 150 g)
1/2 teáskanál só
2 tojás
1 cup (2,3 dl) tej
Ezt keverd össze. Tegyél bele bármit de felkockázott sajt mindig megy bele! Ne sajnáld!
Pl: hagymás darált hús, virsli, bacon, sonka darabok, zöldségek stb.
A tetejére mehet parmezán. Ízlés szerint.
Popover formában sütjük, de mélyebb muffin forma is megfelelõ lesz. Kreatívak és kalandos fõzõasszonyok elmosott konzervdobozban is elkészíthetik.
Töltsd meg a formákat 3/4 részig és told elõmelegített sütõbe. Elõször süsd 230 fokon 15 percig, majd 175 fokon még 20 percig. mindenkinek más a sütõje, de azt mindenki tudja melyik a legmagasabb és melyik a közepes hõmérséklet.
Szép lassan elkezd emelkedni és kérgesedni, majd egyre magasabb lesz, színe lassan aranybarna lesz. Érdekes formát ölt fel majd minden egyes darab.
Ha kész vedd ki s sütõbõl és az oldalát bökd meg egy fokpiszkálóval, hogy ne essen össze.
Máris fogyasztható, vigyázat forró!
A legtöbb amerikai popover azonban napjainkban már hússal és fûszerekkel készül.
Jalapenos, sajtos, darált húsos, vega?. Határtalan ízesítési lehetõségek. Nekünk nagyon ízlik, nektek is fog!:)
A recept pofon egyszerû, a végeredmény remekmû!
Hozzávalók:
1 evõkanál olvasztott vaj
1 cup liszt ( 150 g)
1/2 teáskanál só
2 tojás
1 cup (2,3 dl) tej
Ezt keverd össze. Tegyél bele bármit de felkockázott sajt mindig megy bele! Ne sajnáld!
Pl: hagymás darált hús, virsli, bacon, sonka darabok, zöldségek stb.
A tetejére mehet parmezán. Ízlés szerint.
Popover formában sütjük, de mélyebb muffin forma is megfelelõ lesz. Kreatívak és kalandos fõzõasszonyok elmosott konzervdobozban is elkészíthetik.
Töltsd meg a formákat 3/4 részig és told elõmelegített sütõbe. Elõször süsd 230 fokon 15 percig, majd 175 fokon még 20 percig. mindenkinek más a sütõje, de azt mindenki tudja melyik a legmagasabb és melyik a közepes hõmérséklet.
Szép lassan elkezd emelkedni és kérgesedni, majd egyre magasabb lesz, színe lassan aranybarna lesz. Érdekes formát ölt fel majd minden egyes darab.
Ha kész vedd ki s sütõbõl és az oldalát bökd meg egy fokpiszkálóval, hogy ne essen össze.
Máris fogyasztható, vigyázat forró!