Popover ? amerikai vendégváró

2014-01-16

sponsored links

Lágy amerikai sós sütemény. A Yorkshire puding amerikai változata remek vendégváró. Egyik érdekes változata a Portland popover amibe, gyógynövényeket és fokhagymát tettek ízesítésként.  Néhány helyen a lisztet sütõtökpürével helyettesítették vagy egészítették ki és ilyenkor kedvelt fûszer a szegfûbors és a szerecsendió volt.

A legtöbb amerikai popover azonban napjainkban már hússal és fûszerekkel készül.

Jalapenos, sajtos, darált húsos, vega?. Határtalan ízesítési lehetõségek.  Nekünk nagyon ízlik, nektek is fog!:)

A recept pofon egyszerû, a végeredmény remekmû!

1098218_783278451688747_465285440_n

Hozzávalók:

1 evõkanál olvasztott vaj

1 cup liszt ( 150 g)

1/2 teáskanál só

2 tojás

1 cup (2,3 dl) tej

Ezt keverd össze. Tegyél bele bármit de felkockázott sajt mindig megy bele! Ne sajnáld!

Pl: hagymás darált hús, virsli, bacon, sonka darabok, zöldségek stb.

A tetejére mehet parmezán. Ízlés szerint.

Popover formában sütjük, de mélyebb muffin forma is megfelelõ lesz. Kreatívak és kalandos fõzõasszonyok elmosott konzervdobozban is elkészíthetik.

Töltsd meg a formákat 3/4 részig és told elõmelegített sütõbe. Elõször süsd 230 fokon 15 percig, majd 175 fokon még 20 percig. mindenkinek más a sütõje, de azt mindenki tudja melyik a legmagasabb és melyik a közepes hõmérséklet.

Szép lassan elkezd emelkedni és kérgesedni, majd egyre magasabb lesz, színe lassan aranybarna lesz. Érdekes formát ölt fel majd minden egyes darab.

Ha kész vedd ki s sütõbõl és az oldalát bökd meg egy fokpiszkálóval, hogy ne essen össze.

Máris fogyasztható, vigyázat forró!

1508634_783278488355410_230350936_n


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/01/16/pop...

sponsored links

Keres?s