Pizzanap
sponsored links
Szóval a csodatészta hozzávalói :
- 300 ml víz
- 3 evõkanál extra szûz olívaolaj
- 500 g liszt
- 2,5 dkg élesztõ (fél kocka)
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só.
A szokásos módon elkészítettem a kelt tésztát és hagytam aludni,majd nõni.
Mikor már ügyesen megemelkedett, 4 részre osztva és kinyújtva, majd tíz percig elõsütve, az alábbi ízesítéssel készültek el:
1. Heringes-citromos
A paradicsomos alapra (saját készítésû háziketchup) konzerv-hering és citromdarabkák valamint sajt kerültek. Fûszer: kakukkfû,bazsalikom,majoránna (oregánóm épp elfogyott, katasztrófa, máskor ez a fõ ízesítõm).
2.Kolbászos-lilahagymás
A két hozzávaló rákerült az elõsütött (10 percig 180 °C-on ) ketchupos alapra, rá füstölt sajt. Fûszer: õrölt chilipaprika
3. Zöldséges-tejfölös
Kifõztem kb.20 dkg zöldségkeveréket (borsó,sárgarépa,kukorica). Egy egész tojást elkevertem 2 dl tejfölben, sóztam, ezt öntöttem a zöldségre. Tetejére sajt.Fûszer:kakukkfû, õrölt bors
A sütésnél a tojásos tejföl szépen összefogja az egyébként gurulós zöldségeket.
4. Mozzarellás-olívabogyós
Paradicsomalapra hatalmas dán szalámikarikákat helyeztem, erre mozzarellát tépkedtem, majd megszórtam fekete olívabogyóval. Végül még felturbóztam kis trappista sajttal. Így végül nevezhetném kétsajtosnak is!
Jelentem, befutó a magyaros, azaz kolbászos- csípõs lett!
A többinek sem kellet sokáig árválkodnia, ott landoltak, ahová szántam õket!
Jó étvágyat!!!!