Pizza és lepény...
sponsored links
avagy, hogyan lett a pizzából lepény :-)
Vasárnap este szeretünk pizzát vacsizni, de bár Budapest nagy és sok pizzéria szállít ki ide hozzánk sajnos egyik sem ehetõ :-(
Nálunk az etalon a Budán található Fogas Pizzéria, tökéletes tészta és szósz, feltétnek is normális alapanyagokat használnak.
A pizza tésztáját évek óta megszokott recept alapján csinálom: 2 pizzalaphoz: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 4 evõkanál olívaolaj, 2 dl meleg víz kell. Összedolgozzuk, majd kétszeresére kelesztem.
Ha megkelt a tészta kettéválasztom és tetszõleges vastagságra kinyújtom.
Ekkor rárakom a szószt, majd 10 percig sütöm 200 fokon, kiveszem felpakolom a feltéteket és újabb 10 perc sütés.
A szószról...
Én a paradicsomot fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, mézzel, sóval és borssal szoktam összefõzni és ezt kenem a tésztára.
A férjem ma ebbõl kivett egy kanállal és paradicsompüréhez keverte: jobb íze volt, így legközelebb én is ezt használom majd.
A férjem ma fõzõcskézõ kedvében volt, elhatározta, hogy õ nyújtja a tésztát és õ dönt a sütési idõrõl... így lett neki lepénye :-)
De a megfigyeléseket rögzítem:
1. nem jó eltérni a már mûködõ 2x10 perces sütési idõtõl, mert nem sül meg a tészta, vagy megég a feltét, vagy mindkettõ
2. ha a kész pizzát serpenyõben tovább sütjük lepénnyé változik :-)
Vasárnap este szeretünk pizzát vacsizni, de bár Budapest nagy és sok pizzéria szállít ki ide hozzánk sajnos egyik sem ehetõ :-(
Nálunk az etalon a Budán található Fogas Pizzéria, tökéletes tészta és szósz, feltétnek is normális alapanyagokat használnak.
A pizza tésztáját évek óta megszokott recept alapján csinálom: 2 pizzalaphoz: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 4 evõkanál olívaolaj, 2 dl meleg víz kell. Összedolgozzuk, majd kétszeresére kelesztem.
Ha megkelt a tészta kettéválasztom és tetszõleges vastagságra kinyújtom.
Ekkor rárakom a szószt, majd 10 percig sütöm 200 fokon, kiveszem felpakolom a feltéteket és újabb 10 perc sütés.
A szószról...
Én a paradicsomot fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, mézzel, sóval és borssal szoktam összefõzni és ezt kenem a tésztára.
A férjem ma ebbõl kivett egy kanállal és paradicsompüréhez keverte: jobb íze volt, így legközelebb én is ezt használom majd.
A férjem ma fõzõcskézõ kedvében volt, elhatározta, hogy õ nyújtja a tésztát és õ dönt a sütési idõrõl... így lett neki lepénye :-)
De a megfigyeléseket rögzítem:
1. nem jó eltérni a már mûködõ 2x10 perces sütési idõtõl, mert nem sül meg a tészta, vagy megég a feltét, vagy mindkettõ
2. ha a kész pizzát serpenyõben tovább sütjük lepénnyé változik :-)