Pizza

2010-10-27

sponsored links

Már annyiféle pizzareceptem volt, hogy mindig gondolkoztam, melyiket készítsem el. S a végeredmény általában az volt, hogy valami mást sütöttem, és nem pizzát, vagy legjobb esetben Párom átvállalta a pizzasütést. Mikor rátaláltam VKORSI pizzareceptjére (aki Jamie Olivertõl ihletõdött), egy óra múlva már pizzát evett a család, és azóta is sokszor elkészítem, mert nemcsak könnyû, hanem eszméletlenül finom is. Tényleg az az érzésem támadt, hogy majdnem olyan, mintha pizzázóból rendeltem volna.. csak finomabb. Köszi, Orsi :)

Photobucket
A fotó nem tökéletes, szülinapi buli elõtt még csak épp le tudtam fotózni, mielõtt elkapkodták volna :)

Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg búzadara (gríz)
1 tasak 7 gramos instant élesztõ
1 tk só
1 tk cukor
325 ml langyos víz

A hozzávalókat dagasztó tálba összekevertem, majd addig dagasztottam (kb. 10 perc kézzel), amíg elvált a tál oldalától. Utána konyharuhával letakartam, és langyos helyen 15-20 percig hagytam, hogy megkeljen. Amíg megkelt, elkészítettem a paradicsomszószt.

A szószhoz: paradicsompasztát kiskanálnyi oregánóval és kis sóval, borssal, kiskanálnyi cukorral kis tûzön kavargattam, mikor elkezdett fõni, lezártam a tûzet és hûlni tettem.

A tésztát vékonyra nyújtottam, megkentem a kihûlt paradicsomszósszal, rászórtam a feltétet: szalámi, párizsi, soooook sajt az én esetemben (de variálható mindenki ízlése szerint),  sütõpapírral bélelt tepsibe tettem, és elõmelegített sütõben 10 perc alatt közepes fokon készre sütöttem. Melegen a legfinomabb!

Még a válogatós fiacskám is, aki soha életében -eddig- nem volt hajlandó pizzát enni, csak max. a ketchupot róla, másnapra is ugyanazt rendelt reggelire. Ezt, kérem szépen, sikernek könyvelem el :)


Folytats a blogon ... ticsiandi.freeblog.hu/archives/2010/1...

sponsored links

Keres?s