Pizza a legegyszerûbb recept alapján.

2014-01-16

sponsored links




Ritkán sütök pizzát, de ennek ellenére már többféle pizzatésztát kipróbáltam, de állítom ez a legegyszerûbb, ám mégis nagyon finom. A feltét is kicsit más, mivel nem paradicsomos pizzaszósszal kentem meg, hanem fûszerezett sajtos-tejföllel, majd arra pakoltam rá a hûtõben éppen fellelhetõ szalámit. Mielõtt betettem a sütõbe, még meglocsoltam jóféle olívaolajjal, és megszórtam a maradék reszelt sajttal. Röpke fél óra múlva már vehettem is ki a sütõbõl és tálalhattam az illatozó, ropogós tésztájú pizzát. Természetesen ízlés szerint paradicsomos pizzaszósszal is készíthetjük, de érdemes kipróbálni ezt a sajtos-tejfölös változatot is mert nagyon finom.








Tészta hozzávalói:

30 dkg rétesliszt (Nagyi titka)
1 tk só
1,5-2 dl víz
5 gramm szárított élesztõ


A kenyérsütõgép üstjébe elõször öntsünk bele 1,5 dl vizet, majd kanalazzuk rá a sóval és a szárított élesztõvel összekevert lisztet.  Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is összekeverhetjük, megdagaszthatjuk)

A megdagasztott tésztát ezután osszuk el három egyenlõ részre, majd gyúrjuk át, és formázzuk gombóccá. Ezután tegyük a tésztagombócokat egy lisztezett tálcára, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük kb. másfél órán át. (ezalatt az idõ alatt szép nagyra megnõnek a tésztagombócok)






Feltét hozzávalói:

20 dkg tejföl
15 dkg sajt
õrölt fehér bors
szalámi (ízlés szerint)
2-3 ek olívaolaj



A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tejföllel,  ízlés szerint sóval, és az õrölt borssal.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd helyezzük rá egy olívaolajjal megspiccelt sütõpapírra. Ezután a tésztát szintén spricceljük le olívaolajjal, és kenjük meg a sajtos-tejfölös keverékkel, majd pakoljuk meg ízlés szerint szalámival. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 180 fokon 25 percig sütöttem.

A sütõbõl kivéve ízlés szerint szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/01/p...

sponsored links

Keres?s