Pisztáciás csirke korma

2013-12-17

sponsored links

pisztacias

Nem titok, hogy pisztácia rajongó vagyok. Ezt a kötõdést a közel-keleten töltött évek alapozták meg, ahol elképzelhetetlen az élet (állandó) pisztáciaropogtatás nélkül. Ez persze elsõsorban a sózot-pörkölt pisztáciára vonatkozik - hihetetlen kultúrája van a fogyasztásnak: a hozzáértõk (és mindenki az) hosszasan válogatnak, amíg megtalálják a számukra ideális párosítást a pörkölés (esetleg fûszerezés) és az adott pisztácia fajtája között. Nem léphet az ember úgy irodába, üzletbe, vagy érkezhet vendégségbe, hogy ne lenne kikészítve egy kis rágni való pisztácia. És akkor még csak a sózott, pörkölt pisztáciáról van szó.

Pisztáciás csirke korma

Ehhez az ételhez natúr pisztáciára vagy pisztácia pasztára van szükség. Amikor ilyesmihez jutok, azonnal késztetést érzek, hogy valami édességet gyártsak belõle, de most erõs voltam és ennek utólag nagyon örülök - sós ételekben is remekül mûködik. Szoktam pisztáciás hummuszt készíteni, de ez az indiai fûszerezésû csirke recept bekerül a kedvencek közé. Másodjára tökmag pasztával (tökmag vajnak is nevezik) készítettem és úgy is nagyon nagyon finom. Harmadszor pedig tökmag és pisztácia keverék volt az alap. Imádtuk úgy is.

Recept

1 kg csirkemell filé
25 dkg natúr, hántolt pisztácia ...


Folytats a blogon ... lilafuge.blog.hu/2013/12/17/pisztacia...

sponsored links

Keres?s