Pisztácia fagyi
sponsored links
Végre valahára kaptam pisztáciát, sótlan is, natúr is. Elsõ nekifutásra fagyi készült belõle. Mindenki, aki felkapta a fejét, h pisztácia fagyi, mondtam nekik, h ez nem olyan bolti, zöld... De eddig mindenkinek ízlett. Chili&Vanilia receptje alapján jártam el, de azért felrakom ide is.
Hozzávalók:
- 10dkg natúr, hámozott pisztácia (ez 20dkg hámozatlan)
- 2,5 dl tej
- 4dl tejszín
- 1ek brandy - nekem ez pálinka lett, mivel, nem tudtam, h ballantines-os üvegben az van :)
- 4 tojássárgája
- 12dkg cukor
- 1 vanília rúd kikapart magja
Mivel héja pisztáciám volt, ezért Chili azt javasolta, h forró, lobogó vízbe kell beledobni kb. 1 percre, kivenni, majd megszárogatni és könnyen lejön a héja. Aprítógépben megdaráltam.
Egy lábasba a tejet, tejszínt, brandyt és a darált pisztáciát tettem, Forráspontig melegítem. Ekkor leveszem a tûzrõl és ...