Pisztr?ngfil? ?desk?m?nnyel, citrommal ?s cukkinis kuszkusszal

2022-03-15

sponsored links

Tudod mi?rt j?, hogy elfelejtettem ?desk?m?nyt venni szombaton, ?s hogy vas?rnap, aut?z?s k?zben, a Budapest - Miskolc ?tvonal fel?n?l jutott eszembe? ????s, mi?rt j?, hogy ez?ttal nem a "nembaj, csin?lok m?st" elve ?rv?nyes?lt? Mert bement?nk megvenni egy miskolci ?ruh?zba, ?s a parkol?ban egyszer csak azt vett?k ?szre, hogy egym?s mellett ?llunk az unokab?ty?m?kkal. Nagyon j? volt ?sszefutni.


Ez az ?tel nem az ?n kital?ci?m. Ritk?n szoktam pisztr?ngot csin?lni (van egy "bej?ratott" ?tterem az ?rd?gmalom-v?zes?sn?l, ahol nem csak enni szoktunk, hanem v?kuumf?li?zott, frissen f?st?lt p?ld?nyokat is hozunk el onnan), fil?t pedig m?g nem is csin?ltam, de olyan tetszet?s volt, hogy nem akartam otthagyni a h?t?pultban. ?gy kutakodtam az interneten, ?s Buday P?ter receptje nagyon megtetszett. 

Mivel a pisztr?ng nagyon hamar elk?sz?l, el?sz?r a nagyobb t?meg? k?retet csin?ltam meg (ezt m?r csak ?n tettem hozz?, hogy valami sz?nhidr?tot is egy?nk, Buday P?ter csak ?desk?m?ny k?retet csin?lt), DE FIGYELEM, LEGEL?SZ?R A LENTEBB FELSOROLT ?DESK?M?NYT KELL FELSZELETELNI, mert t?nyleg p?r perces cucc az eg?sz.

Hozz?val?k a k?rethez, 2 szem?lyre:

  • 0,5 b?gre (teljes ki?rl?s?) kuszkusz 
  • 0,5 te?skan?l s?
  • 1 b?gre forr?v?z
A kuszkuszt, a s?t ?s a forr?vizet egy  t?lban ?sszekevertem ?s lefedtem. Am?g a k?ret t?bbi r?sze elk?sz?l, ?pp megpuhult a kuszkusz. (Csin?lhatsz persze pl. p?rolt rizst is, ha neked az egyszer?bb, vagy jobban szereted.)

A k?ret t?bbi r?sze:
  • egy ev?kan?lnyi zsirad?k (?n vaj ?s ol?vaolaj kever?k?t haszn?ltam)
  • 1 db cukkini, apr? kock?kra v?gva
  • 1 db k?pia paprika, apr? kock?kra v?gva
  • 2 cikk fokhagyma
  • (frissen) ?r?lt bors
A zsirad?kot felforr?s?tottam ?s a paprik?t, meg a cukkinit beledobtam (fontos, hogy az ?sszev?g?s el?tt mindkett?t sz?razra t?r?lj?k, hogy ne p?rol?djanak a zsirad?kban), j?l ?tkavartam, r?tettem az ?sszez?zott fokhagym?t, m?g egy kis ideig kavargattam, azt?n ?sszekevertem a kuszkusszal. Szeretem ezt a fajta k?tetet, mert sz?p sz?nes ?s nagyon finom. (Ha az ?tel jellege ?gy k?v?nja/engedi, aszalt paradicsomot ?s lilahagym?t is szoktam hozz? tenni.)

Az eredeti recepthez:
  • 1 db nagyon v?kony szeletekre v?gott ?desk?m?ny
  • kb. 1 ev?kan?lnyi, szint?n vaj ?s ol?vaolaj kever?ke (de persze lehet az, amit szeretsz haszn?lni)
  • annyi liszt (?n barna rizslisztet haszn?ltam, de mindegy milyen), amennyi a haldarabok b?r?n megtapad
  • 4 db pisztr?ngfil?
  • s?
  • 1 db citrom
  • bors
Am?g a zsirad?k felforr?sodott, a haldarabok b?r?s oldal?t lisztbe m?rtottam, a m?sik oldal?t megs?ztam, cs?p?gtettem r?juk citromlevet ?s ?r?ltem r? borsot.
A liszte-b?r?s oldal?val lefel? beletettem a forr? zsirad?kba, kb. 1 percig pir?tottam, majd ?tford?tottam ?s a b?r n?lk?li oldal?t kb. f?l percig s?t?ttem.

Kiszedtem a megs?lt fil?ket, egy keveset ki?nt?ttem a zsirad?kb?l, beletettem a v?kony szeletekre v?gott ?desk?m?nyt, ?s szinte csak ?tforgattam, nagyon hamar megp?rol?dik. Nyomtam r? egy kis citromlevet ?s megs?ztam.

Azt?n j?l megett?k.




Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2022/...

sponsored links

Keres?s