Piszt?cia kr?mes torta
sponsored links
T?szta
Mogyor?s:4 toj?s
2 ek Dia Wellness feleannyi cukor
120 g dar?lt f?ldimogyor?
pici sz?dabikarb?na
Mandul?s:
4 toj?s
2 ek Dia Wellness feleannyi cukor
120 g dar?lt mandula
pici sz?dabikarb?na
Egy tortaform?t s?t?pap?rral kib?lel?nk. A tort?t 2 r?szletben s?tj?k, az egyiket mogyor?val a m?sikat mandul?val.
A toj?sok s?rg?j?t a cukorral kikeverj?k majd beletessz?k a dar?lt f?ldimogyor?t, mandul?t. pici sz?dabikarb?n?t. A felvert toj?sfeh?rje habot beleforgatjuk.
2 lapot s?t?nk. A tortaform?ba sim?tjuk kicsit megr?zogatjuk hogy mindenhov? jusson a t?szta. El?meleg?tett s?t?ben 170 fokon t?pr?b?ig s?tj?k.
T?ltel?k
150 g piszt?cia
4 ek Dia Wellness feleannyi cukor
600 g mascarpone
2 dl tejsz?n
100 g feh?r csoki
1 citrom h?j
A piszt?ci?t s?t?ben kicsit megpir?tjuk. A mascarpon?t habosra keverj?k a tejsz?nnel, cukorral ?s beletessz?k a dar?lt piszt?ci?t, bele reszelj?k a citrom h?j?t.. Kev?s piszt?ci?t hagyunk diszit?snek. A feh?r csokit g?z f?l?tt felolvasztjuk. A feh?r csoki 2/3 -t is a kr?mhez keverj?k.A lapokat megkenj?k, piszt?ci?s mascarpone kr?mmel, csurgatunk r? egy kev?s feh?r csokit, ?s megsz?rjuk piszt?ci?val.
R?tessz?k a m?sik lapot ?s az eg?sz tort?t megkenj?k kr?mmel.