Piskótatekercs lekváros
sponsored links
Muszáj volt sütit sütnöm, hetente biztos, hogy rámérkezik az édességínség, most ez volt a legegyszerûbb, leghamarabb elkészülõ és nem mellesleg nagyon finom is.
Piskótatekercs sárgabarcklekváros
Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
6 ek. cukor
6 ek. liszt
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem a cukor felével, majd a sárgáját is habosra a maradék cukorrral, utána óvatosan a habba kevertem, végül a lisztet adagonként szitálva és már fakanállal nagyon óvatosan a habos részbe, nehogy összetörjem.
Sütõpapíros gáztepsibe simítottam, 180 fokon kb. 20 percig sütöttem, közben egyszer sem nyitottam ki a sütõajtót, nehogy összeessen a piskóta. Amikor elkészült kivettem, hagytam egy picit hûlni, közben egy tiszta konyharuhát benedvesítettem, jól kicsavartam és egy deszkalapra fektettem, majd ezt az egészet ráborítottam a még meleg piskótára és azzal a lendülettel vissza is fordítottam mindenestõl. Ezután csodaszépen le tudtam húzni a sütõpapírt és a konyharuhával együtt tekertem fel a tésztát. Kihûlésig úgy hagytam.
Végül kitekertem a már hideg piskótát, leválasztottam a konyharuháról, tálra tettem, megkentem baracklekvárral és amennyire csak tudtam szorosan újra feltekertem.
Porcukorral bõven meghintettem.
Ebben soha nem lehet csalódni, nagyon finom.
... és feltekercselve hûl
... a simán lehúzott sütõpapír
Piskótatekercs sárgabarcklekváros
Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
6 ek. cukor
6 ek. liszt
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem a cukor felével, majd a sárgáját is habosra a maradék cukorrral, utána óvatosan a habba kevertem, végül a lisztet adagonként szitálva és már fakanállal nagyon óvatosan a habos részbe, nehogy összetörjem.
Sütõpapíros gáztepsibe simítottam, 180 fokon kb. 20 percig sütöttem, közben egyszer sem nyitottam ki a sütõajtót, nehogy összeessen a piskóta. Amikor elkészült kivettem, hagytam egy picit hûlni, közben egy tiszta konyharuhát benedvesítettem, jól kicsavartam és egy deszkalapra fektettem, majd ezt az egészet ráborítottam a még meleg piskótára és azzal a lendülettel vissza is fordítottam mindenestõl. Ezután csodaszépen le tudtam húzni a sütõpapírt és a konyharuhával együtt tekertem fel a tésztát. Kihûlésig úgy hagytam.
Végül kitekertem a már hideg piskótát, leválasztottam a konyharuháról, tálra tettem, megkentem baracklekvárral és amennyire csak tudtam szorosan újra feltekertem.
Porcukorral bõven meghintettem.
Ebben soha nem lehet csalódni, nagyon finom.
... és feltekercselve hûl
... a simán lehúzott sütõpapír
... sütés közben ezt ebédeltem... sült puszta debreceni tükörtojással, sült paprika és újhagyma karikákkal és paradicsom kockákkal.
Jó volt.