Piskóta

2014-01-24

sponsored links

Megosztom veletek, én hogy készítem a piskótát.:) Nem kell hozzá semmi víz, olaj, sütõpor, akármi, tojáson, cukron, liszten kívül, és mégis tökéletes lesz. Az arányokat egyszerû megjegyezni: 1 tojás - 2 cukor - 2,5 liszt (valahol 2 liszt). Remélem, valakinek hasznos lesz a poszt.:)

Hozzávalók (a képen látható 14 centi átmérõjû tortakarikához)
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 7,5 dkg liszt (ha kakaós piskótát csinálunk, akkor a liszt 10%-át kakaóporral helyettesítjük)

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral (én géppel szoktam, ha kézzel verjük, akkor a cukrot csak akkor adjuk hozzá, amikor már félig felvertük a habot).
  3. Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját (lehet habverõvel vagy fakanállal keverni, én kézzel szoktam).
  4. Hozzákeverjük a lisztet is. Készen van a tésztánk.
  5. Ahhoz, hogy ne legyen púpos, így kell kikenni a tortakarikát:
Sütõpapírra tesszük a tortakarikát. Kell még egy habkártya is.
Beletesszük a piskóta tésztát.
A habkártyával elsimítjuk a felületét.

Elõmelegített sütõben, 180 fokon sütjük. Idõt nem tudok mondani, tûpróbát kell tartani (beleszúrunk egy pálcikát, és ha nincs rajta semmi, akkor kész, megsült a tészta.

Így néz ki a piskóta, ha kijött a sütõbõl.
Megfordítjuk a piskótát, míg kihûl.
Így egy sima tetejû piskótát kapunk.
Kivágjuk a karikából, óvatosan. A kést a karikához feszítjük, hogy ne sérüljön meg a piskóta.
Készen van a piskóta. Négyfelé szoktam vágni, és töltöm krémmel.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/01/pisk...

sponsored links

Keres?s