Pina coládás rizottó, mangó zselében portói mártással

2010-04-15

sponsored links

Pina Colada-s rizottó

Hozzávalók (4 személyre):

160 g rizottó rizs
50 g cukor
750 ml kókusztej
150 ml tejszín
Pina colada
kókusz reszelék
vanília rúd
vaj

Portói mártás

Hozzávalók:

40 g cukor
100 ml vörösbor
150 ml vörös portói

Mangó zselé

Hozzávalók:

1 mangó
100 ml fehérbor
2 db kardamom mag
200 ml víz
fahéj
citrom lé
4-5 g zselatin vagy agar-agar (500 ml folyadékkal számolva)

 

Rizottó

Elkészítés:

Az elkészítése megegyezik a normál rizottó készítési módjával. A cukrot, a tejet, a tejszínt és a vanília rudat egy edényben felmelegítjük. A rizst vajon átpirítjuk, hozzá adjuk a kókusz likõrt, és teljesen elpároljuk, majd fokozatosan merõkanalanként hozzá adagoljuk a felmelegített vaníliás, tejszínes kókusztejet. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs megfelelõ állagú nem lesz, ekkor hozzá keverjük a kókusz reszeléket, és félre tesszük hûlni.  

Portói mártás

Elkészítés:

A cukrot világosbarna színig karamellizáljuk, felöntjük a vörösborral és a portóival, majd nagyjábol30-40 perc alatt gyenge lángon szirup állagúra sûrítjük.

Mangó zselé

Elkészítés:

A mangót megpucoljuk, felkockázzuk és felrakjuk fõni, a fehérbor és víz keverékébe. A kardamom magokat megroppantjuk, és az õrölt fahéjjal együtt a mangóhoz adjuk. 10-15 perc alatt puhára fõzzük a mangót, citrom lével frissítjük az ízét, hozzá adjuk a zselésítõ anyagot, majd formában dermesztjük.

Ötlet: Ha olyan zselésítõ anyagot használunk a mangóhoz, ami hõre nem lágyul, akkor a rizottó-t melegen is tálalhatjuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... igenyesszakacs.blog.hu/2010/04/15/pin...

sponsored links

Keres?s