Pikáns tonhalas-ricottás szendvicskrém
sponsored links
Random kirándulás. Tudod, mi az? Amikor csak úgy elindulsz, de nem tudod, hogy pontosan hová, az csak közben alakul. Legalábbis mi így hívjuk, amit jó párszor megcsináltunk. Én nem vagyok hosszú túrákra hitelesítve és õszintén szólva sokszor az épített környezet jobban érdekel, mint csak maga a természet. Szóval Pesten a random kirándulás nálunk úgy mûködik, hogy felszállunk egy kiválasztott buszra ? olyat szoktunk kinézni, ami Budán, a hegyes vidéken közlekedik -, elindulunk vele és ahol megtetszik, leszállunk. Ott szintén elindulunk valamerre és megyünk, amerre éppen kedvünk tartja. A fõvárosban annyira azért nem lehet elveszni, mert elõbb-utóbb belebotlunk úgyis egy busz- vagy villamosmegállóba vagy ha lefelé indulunk, akkor meg a Dunába, de ez is érdekessége a ?kirándulásnak? (amit inkább hosszabb sétának is hívhatnánk), hogy nem tudjuk elõre, hol lesz a vége. Közben nézelõdünk, felfedezünk érdekes helyeket és kicsit mozgunk is. Nyilván kocsival is mûködik a dolog, de ott nem árt, ha visszatalálsz a parkolóhoz
Na, a hosszas bevezetõ után: bármennyire is nem kell egy ilyen sétánál három napi hideg élelemmel számolni, azért egy szendvics szokott kerülni a hátizsákba. Szalámit és felvágottat mostanában nemigen veszek, néha maximum egy kis sonkát, most viszont a tonhalas krémet ?turbóztam fel?. Ezzel ha nem csinálnék semmit, akkor is jó lenne, de most ricottával dúsítottam. Egyrészt mert finom, másrészt meg a krém pikáns ízesítésû, ami enyhén csíp ? ezt ?nyelvbirizgálós érzést? ezzel enyhítheti is, akinek érzékenyebb rá, igazi friss, üde kenõkét kapunk így.
Hozzávalók:
egyszeres mennyiségû Hamé pikáns tonhalas krém
kétszeres mennyiségû ricotta
zöldségek
eredetileg szárított paradicsom volt hozzá a terv, de azt sehol nem kaptam, így adtam hozzá friss zöldséget
Elkészítés:
Vigyázat, nagyon bonyolult ?recept?! Összekeverjük a tonhalas krémet és a ricottát. Kenyérbe tesszük a zöldségekkel és kész.
Ha vendégeket vársz, akkor szuper mártogatós lehet belõle, amihez kínálj hasábokra vágott zöldségeket vagy sós ropogtatnivalót.
A bejegyzést a Hamé támogatta, kövesd Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Faceboook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!