Pikáns franciasaláta

2010-11-16

sponsored links

Ez egy igazán pikáns, finom francia saláta mégis nagyrészt hagyományos:)

Hozzávalók 4-6 fõre:
- kb 0,5 kg franciasaláta alap (pl fagyasztott)
- 2 nagy burgonya (elhagyható)
- 2-3 nagy alma (savanyúbb típus)
- ecetes uborka (3-5 kisebb vagy 2-3 nagyobb darab)
- tejföl és/vagy joghurt
- só, bors, mustár, majonéz
- 1 kk cukor


Érdemes elõzõ este elkészíteni, kell neki egy éjszaka, hogy összeérjen.
A franciasaláta alapot feltesszük annyi vízben fõni, hogy épphogy ellepje. Sót, egy kis bio vegetát is tehetünk bele. Ne fõzzük teljesen puhára. Aki burgonyát is rak bele, az mindenképp apróra vágva és szinte a legvégén tegye bele. Ha kész, szûrjük le, hagyjuk lehûlni. Pucoljuk meg az almát és apróra vágjuk fel, az uborkát hasonlóképp. Fél kg franciasaláta alaphoz kell legalább egy nagy doboz tejföl és egy kicsi joghurt, ez a minimum. Én szeretem keverni a kettõt, mert nem annyira tömény a saláta hanem sokkal lágyabb és persze nem is annyira zsíros. Akár lehet úgy is csinálni, hogy csak joghurttal. Az is finom. Só, bors, kb 1 ek mustár és 1ek majonézt, egy kiskanál cukrot tegyünk bele. Keverjük el.
A lényeg, hogy kicsit szószosabb legyen, mint szeretnénk, mert fel fogja szívni, fõleg, ha krumplit is tettünk bele. Aki mustárosabban vagy majonézesebben szereti, az persze tegyen mindenbõl többet, ez ízlés kérdése.
Rántott husihoz, hidegtálhoz kiegészítésnek, vagy magában is kiváló. Jó étvágyat!

Ötlet: ha teszünk bele füstölt tartját kb. 5-10 dkg-ot vagy ha maradt meg felvágottunk többféle is, mind beleapríthatjuk, nagyon nagyon finom lesz és végképp érdekes lesz.

Folytats a blogon ... kulinaris.blogspot.com/2010/11/pikans...

sponsored links

Keres?s