Pikáns citromos-mustáros csirkecomb
sponsored links
Sokan ragaszkodnak a jól bevált ízekhez, receptekhez. Azt hiszem, azért néha merni kell újítani, kicsit lehetetlennek tûnõ párosításokat is kipróbálni. Én is így voltam vele, amikor ezt a húsos fogást készítettem. A citrom-mustár-fokhagyma hármas elsõre fura volt, de a végeredmény eloszlatta a kételyeimet, mert egy pikáns, de nagyon finom csirke sült ki belõle. Ha nem szeretnénk bekapcsolni a sütõt, akkor a szabadban, grillen is elkészíthetjük.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4 fõre:
*8 csirkecomb
*0,5 dl olaj
*3 gerezd zúzott fokhagyma
*0,5 kezeletlen citrom facsart leve
*2 púpozott tk mustár
*0,5 tk õrölt bors
*1 csapott tk só
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Az olajat összekeverjük a fûszerekkel, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, mustárral.
Beleforgatjuk a megtisztított combokat. Pár órát, vagy egy egész éjszakát a hûtõben pihentetjük.
Tepsiben a páclével meglocsolva 180 fokra elõmelegített sütõben, lefedve, puhulásig sütjük.
Ezután fedés nélkül világosra pirítjuk.
Párolt rizzsel, esetleg salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.