Piknik

2010-05-17

sponsored links


Ez a piknik istenigaából múlt szombaton volt. Bocs a késésért! Lényeg, ami lényeg, hogy SZ ÚMK pikniket szervezett. Verõfényes napsütés, Margit-szigeti zöldelõ fák, egy pokróc és egy jó társaság. No meg a libamáj pástétom. Most úgy tûnhet, hogy eléggé ereszd-el-a-hajam van libamáj ügyben, hiszen ez a sokadik ilyen jellegû recept, és bejegyzés.. :)
Az igazság viszont az, hogy ezt is kaptuk.. mitöbb.. nem is tudtam róla.. kivettem a még régebben kapott libát a fagyasztóból, hogy kiolvadjon a másnapi sülthöz, és amikor boldogan nekiláttam vettem észre, hogy ott figyel benne egy szép hízott máj. Ezennel már nem ijedtem meg, hiszen nem ez volt az elsõ amivel dolgom volt.. :)
Másmilyet szerettem volna, mint amit eddig készítettem, szóval itt egy harmadik féle pástétom recept:

hozzávalók:
1 db libamáj (vagy más máj is megteszi ebben a mennyiségben)
1 cs bacon szalonna
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
szegfûszeg
fahéj
zsálya
bors
rozmaring
szerecsendió
babérlevél
aszalt szilva
1 kupica szilva pálesz

A májat megtisztítom: inazom, hártyázom. Kézzel kitapintható a 2 fõ ín, és abból ágaznak szerte a kisebbek, vékonyabbak. Fontos, hogy minél kevesebb maradjon benne. Nem baj, ha apróbb darabokra szedjük közben, hiszen úgyis a turmixban végzi majd.
Vajon megpárolom a hagymát, fokhagymát. Hozzá adom a májat, és a többi hozzávalót és kissé átsütöm. A közepe maradjon rózsaszín!! Összeturmixolom.
Egy õzgerinc formát kibélelek bacon szalonnával. Erre öntöm az összeturmixolt pástétomot, és a tetejét is befedem szalonnával.
170 fokra elõmelegített sütõbe dugom kb 40 percre. Ha kihûlt, lehet szeletelni is. Nagyon finom!!

Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/05/p...

sponsored links

Keres?s