Piadina - olasz lepénykenyér
sponsored links
A piadina az olasz Emilia-Romagna tartományban élõk hagyományos nemzeti eledele. Népszerûségét a sokszínûségének köszönheti, hiszem nemcsak különféle sós dolgokkal töltik meg, hanem akár édesekkel is, mint lekvár vagy nutella. Szóval bármit találsz a hûtõben, tedd bele, kóstold meg! A maradékokat is kiválóan el lehet tüntetni vele.
A Blogkóstoló 15. fordulójában, melynek házigazdája SüniSüti, páromul Káosz Kapitányt és az õ konyháját kaptam, azaz tõle kellett valamit fõznöm/sütnöm. Tõle választottam a piadináját, melyet én most csak tejföllel és reszelt sajttal töltöttem, így is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
1 ek dizsnózsír (nálam vaj) ...