Piadina - olasz lepénykenyér

2014-03-19

sponsored links

Piadina olasz lepénykenyér

A piadina az olasz Emilia-Romagna tartományban élõk hagyományos nemzeti eledele. Népszerûségét a sokszínûségének köszönheti, hiszem nemcsak különféle sós dolgokkal töltik meg, hanem akár édesekkel is, mint lekvár vagy nutella. Szóval bármit találsz a hûtõben, tedd bele, kóstold meg! :) A maradékokat is kiválóan el lehet tüntetni vele.

A Blogkóstoló 15. fordulójában, melynek házigazdája SüniSüti, páromul Káosz Kapitányt és az õ konyháját kaptam, azaz tõle kellett valamit fõznöm/sütnöm. Tõle választottam a piadináját, melyet én most csak tejföllel és reszelt sajttal töltöttem, így is nagyon finom volt.

Hozzávalók:

40 dkg liszt

2,5 dkg élesztõ

1 ek dizsnózsír (nálam vaj) ...

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/03/19/piad...

sponsored links

Keres?s