Petrezselymes kenyérkék
sponsored links
A petrezselyemzöld nálam minden fûszer, minden zöldség és minden levéldísznövény netovábbja; gyakori vendég az ételeimben. Szombatonként veszek 4-5 csokorral a galgagutai kofámtól. Egészen a tél beálltáig szabadföldi, ágyásból csipegetett petrezselymet árul, a téli idõszakban pedig gyökéren hajtatott leveleket. Az elõbbi aromásabb, az utóbbi sem rossz, de mindenképp több illóolajat tartalmaz, mint a nagyáruházi, vagy nagybanis csokrok.
Ha van jó petrezselymed, szinte mindened megvan a most következõ recepthez. Kedves, ízletes, lágy tésztájú, pirospozsgás cipócskákat készíthetsz a közremûködésével, reggelire, tizóraira, uzsonnára, vagy csak úgy, csipsz helyett.
Elkészítési útmutató
Hozzávalók hat 10 dkg-os kenyérkéhez
- 9 g élesztõ
- 20 dkg BL80 liszt
- 17 dkg búzadara
- 3 dkg burgonypehely ...