Petrezselyem mártás
sponsored links
Szomszédasszonyom megajándékozott nem kevés petrezselyem zöldjével. Szeretem az illatát és az ízét, általában ezekbõl a frissekbõl szoktam fagyasztani is a téli napokra /tisztítom-mosom kicsit száradni hagyom és zacskóba pakolom/. Gondoltam kipróbálom ezt a mártást mert ilyen friss hozzávaló ritkán adatik:-)) A recept: innen
Hozzávalók: nagy csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál vaj, 2,5 dl tej, só, reszelt szerecsendió, csipet cukor,
Elkészítése: Petrezselymet megmostam lecsepegtettem apróra daraboltam, fokhagymát tisztítás után szintén apróra vágtam. Vajat forrósítottam beletettem a fokhagymát rátettem a petrezselymet kicsit dinszteltem majd a lisztet is hozzátettem átforgattam ezután felöntöttem a tejjel fûszereztem sóval és szerecsendióval összefõztem a végén csipet cukrot kevertem bele.?
Elkészítése: Petrezselymet megmostam lecsepegtettem apróra daraboltam, fokhagymát tisztítás után szintén apróra vágtam. Vajat forrósítottam beletettem a fokhagymát rátettem a petrezselymet kicsit dinszteltem majd a lisztet is hozzátettem átforgattam ezután felöntöttem a tejjel fûszereztem sóval és szerecsendióval összefõztem a végén csipet cukrot kevertem bele.?
Jó étvágyat!