Perzsa húsgombóc leves
sponsored links
A húsgombóc rejtelme a benne levõ fûszerek harmóniája, és persze a textúra. Ez a gombóc nem tartalmaz tojást, csak egy kevés elõfõzött rizst és akár hiszed, akár nem, összeáll! Persze a datolya megteszi a hatását, olyan mint egy ragasztó anyag. Nálam még az sem volt itthon, így mazsolával pótoltam: tökéletes.
Ha teheted állítsd össze elõre, és akkor tényleg 10 perc munkával összedobható ez a fantasztikus leves.
Eredetileg perzsa recept, sok sok olyan fûszerrel, mely nálunk nem található, így átdolgoztam kevéssé. A gyömbér és a citromhéj nagyon frissé varázsolja, a mazsola/datolya kissé édeskés ízt kölcsönöz neki. Ha szeretsz tobzódni az ízekben, próbáld ki! Igazi nyárias ízkavalkád, akár télen is.
Seherezádé húsgombóclevese
Mennyiség : 4 adag
Elõkészítési idõ: 15 perc
Fõzési idõ : 30 - 40 perc
Hozzávalók: ...