Perec

2010-12-10

sponsored links

Hosszú idõ után megoldódott a kenyérsütõgépet vagy egy új konyhai robotgépet szeretnék-e jobban dilemmám. Egy éves töprengés után, hirtelen elhatározásból a kenyérsütõ mellett döntöttem. A hirtelen elhatározásra azért volt szükség, mert szüleim felajánlották, hogy egyiket megkapom Tõlük a szülinapomra, csak döntsek már végre :) A beavatáshoz egy perecet választottam, amirõl tudtam már elõzetes tapasztalatokból, hogy nagyon jó recept. A második persze egy kenyér volt, amit a géppel meg is sütettem, de nagyjából erre számítottam, nem aratott osztatlan sikert. Mégiscsak a sütõben (kemencében) sült kenyér az igazi. 


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2 evõkanál libazsír
1 evõkanál cukor
1 evõkanál só
1 csomag szárított élesztõ

A tetejére:
1 tojás
2 evõkanál liszt
1 lapos evõkanál só
0,5 dl víz

A tejet beleöntöttem a kenyérsütõ edényébe. Rászitáltam a lisztet, majd a maradék 4 hozzávalót a 4 sarokba helyeztem. Elindítottam a dagasztó-kelesztõ programot. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtottam, felcsíkoztam, a csíkokat megsodortam, majd perecet formáltam belõle. A perecek tetejét megkentem a felvert tojással. 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percet sütöttem. 
Összekevertem a lisztet a sóval és vízzel. 15 perc után kivettem a pereceket a sütõbõl, alaposan bekentem a sós masszával, majd visszahelyeztem a sütõbe kb.3-4 percre.
 

Ötletadó:http://www.izbolygo.hu/2009/04/06/the-best-foszlos-perec-ever-es-rozek-2008/


Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/12/perec...

sponsored links

Keres?s