Patrióta sütemény július negyedikére

2010-07-04

sponsored links

Hozzávalók:

 

  • negyed kiló vaj
  • háromszáz gramm liszt
  • fél csomag sütõpor
  • egy csomag karamellás pudingpor
  • negyed kiló cukor
  • egy vanilincukor
  • három evõkanál rum
  • három evõkanál juharszirup
  • négy tojás

mázhoz:

  • kétszáz gramm porcukor
  • víz
  • ételfesték (piros és kék)
  • cukorcsillagocskák

 

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, kicsit hûlni hagyjuk, majd elkeverjük a cukrokkal, rummal és juharsziruppal. Hagyjuk még hûlni picit aztán jöhet bele a tojás, majd a sütõporos liszt és a pudingpor.

Az egészet minden alkalommal csomómentesre kevergetjük.

Beleöntjük egy közepes tepsibe a tésztát, és kb 25 percet sütjük közepes lángon.

Kivesszük a sütõbõl, rácsra fordítjuk és hagyjuk hûlni.

Ha kihûlt, fogjuk porcukrot, elkeverjük annyi vízzel, hogy sûrû masszát kapjunk (ha túl híg, sose szárad meg a máz, inkább öntsünk hozzá még porcukrot!). Bevakoljuk a tortát, majd a maradék mázat ketté választjuk. Az egyik fele kék lesz, a másik piros. A kékkel kb a bal felsõ negyedét a tortának még bemázoljuk, a pirossal pedig a maradék háromnegyedet becsíkozzuk. Kis fehér cukorcsillagokkal díszítjük a kék részt (vagy fehér mázpöttyökkel).


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2010/07...

sponsored links

Keres?s