Patiszon és csirke avagy Gyere utánam...
sponsored links
Midig azt mondom abból kell fõzni, ami otthon van, és ez így igaz mindaddig amíg el nem fogy az ami otthon volt ?
Ma amikor azon dolgoztam a boltban, hogy mi legyen otthon, egy kedves hölgy ismerõsöm, megkérdezte, hogy -Mit fõzök ma? Erre azt válaszoltam, hogy -Még nem tudom; mire Õ, hogy -Még Õ sem tudja. Erre én -Gyere utánam, és vedd azt amit én, este elolvashatod és holnap az lesz nálatok is ?
Hát így megy ez mifelénk kérem szépen.
ROPOGÓS KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL,
PIRÍTOTT PATISZONOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 kg patiszon (csillagtök)
30 dkg paprika
25 dkg paradicsom
3-4 csemegehagyma
8 ek. kukoricadara
kakukkfû
bors, só
A csirkemellet felszeleteljük, egy kicsit megklopfoljuk, és megsózzuk.
Kb. 8 evõkanálnyi kukoricadarát, kakukkfûvel és frissen õrölt borssal elkeverünk, majd egy deszkára borítjuk, és a csirkemell szeleteket jó erõsen belenyomkodjuk, beleforgatjuk. Egy serpenyõben kevéske olajon, szép lassan!, mindkét oldalukról mosolygós pirosra sütjük õket.
A patiszont meghámozzuk, a magrészét eltávolítjuk, és vékony (max:1 centi vastag) szeletekre vágjuk. Egy nagyobb serpenyõben forró olajon elkezdjük pirítani a patiszon szeleteket; közben a paprikát is feldaraboljuk és közé dobjuk.
(Én kisebb, zsengébb patiszonokat használtam, de ha már nagyobbak akkor természetesen kockára is vághatjuk.)
A paradicsomot felkockázzuk, és a csemegehagymát is feldaraboljuk; amikor a patiszon és a paprika szépen megpirult, ezeket is hozzáadjuk, és alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk.