Patatas Bravas con Chorizo
sponsored links
A legelején tisztáznék pár dolgot. A következõ recept, hogy érthetõbb legyen, nem más mint sült krumpli, pikáns paradicsomszószban, sült kolbásszal. A másik pedig, hogy a Patatas Bravas valószínûleg nem teljesen így készül tehát nem egy autentikus megfejtéssel állunk szemben. Plusz hiányzott még az aioli is az egészrõl de azt már lusta voltam megcsinálni és különben így is remek élményt nyújtott. Most, hogy túl vagyok a magyarázkodáson leírhatom, hogy sajnálom ezt a hosszabb kihagyást, a jövõben próbálom majd ezt elkerülni. Fõleg azért is mert alig tudtam belépni, hogy megírjam ezt a bejegyzést mert idõközben azért elfelejtettem a jelszavam.
A következõ recept pedig adózásom a Pata Negra elõtt vagy Pata Negraért! Nem is tudom, hogy fogalmazzak normálisan ez ügyben. A lényeg, hogy náluk szoktam enni Patatas Bravast, plusz vörösborban sült chorizot. Innen jött az ötlet, hogy a kettõt össze is lehetne vegyíteni, nem csak a tányéron hanem már a serpenyõben is. A recept roppant egyszerû és gyors, az újburgonya meg egy csoda most. Fantasztikus ahogy a fõtt kukorica és mandula íze keveredik a számban tõle.
A következõ recept pedig adózásom a Pata Negra elõtt vagy Pata Negraért! Nem is tudom, hogy fogalmazzak normálisan ez ügyben. A lényeg, hogy náluk szoktam enni Patatas Bravast, plusz vörösborban sült chorizot. Innen jött az ötlet, hogy a kettõt össze is lehetne vegyíteni, nem csak a tányéron hanem már a serpenyõben is. A recept roppant egyszerû és gyors, az újburgonya meg egy csoda most. Fantasztikus ahogy a fõtt kukorica és mandula íze keveredik a számban tõle.
Hozzávalók:
20-30dkg újkrumpli (apróbb darabok)
10-20dkg chorizo vagy házi kolbász
1 doboz paradicsom konzerv
1 kis fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor oreganó
1-2ek balzsamecet
1db piros chili
1kk cayenne bors
2tk majoranna
frissen õrölt bors
só
olívaolaj
20-30dkg újkrumpli (apróbb darabok)
10-20dkg chorizo vagy házi kolbász
1 doboz paradicsom konzerv
1 kis fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor oreganó
1-2ek balzsamecet
1db piros chili
1kk cayenne bors
2tk majoranna
frissen õrölt bors
só
olívaolaj
Elsõként kezdjük a burgonyák elkészítését. Mint írtam is érdemesebb kis apró burgonyákat vadászni mert ezek hamarabb elkészülnek és egy falatra eltüntethetõek a tányérról...