Pasteis de Nata
sponsored links
Eddig ahány emberrel beszéltem Lisszabonról, minimum egyben egyetértettünk... hogy ugyanazt csinálták ezzel a sütivel mint mi....
Elsõ nap megkóstolja az ember, aztán eszik még egyet... második naptól már 4-5 darabot per nap... ez egészen így megy kb a 6.napig majd utána már nyolcasával veszi õket... :)
Szerencsére az elsõ videó ami alapján csináltam beváltotta a hozzá fûzött reményeket...
Videó: ITT
Formák ebayrõl: innen
Hozzávalók:
kb 15-18 darabhoz
300 g leveles tészta
Krém:
250 ml tej
30 g liszt
1 csipet fahéj
125 ml víz
250 g cukor
4 db tojássárgája
Elõször a krémet készítjük el.
A tejet a liszttel sûrû péppé fõzzük, hozzáadjuk a fahéjat.
A vizet és a cukrot elkeverjük, forrástól számítva még 3 percig fõzzük.
A cukorszirupot lassan csurgatva hozzáadjuk a tejes krémhez, a tejes krémet folyamatosan keverjük közbe.
Picit hûlni hagyjuk majd hozzáadjuk a tojássárgákat.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd feltekerjük mint a bejglit és 1,5 cm-es rudakat vágunk belõle.
A formába nyomkodunk egy egy darab kis tésztát.
Megtöltjük krémmel, majd 250 fokon kb 17 percig sütjük.
Utolsó 1,5-1 percben a felsõ grillt nyugodtan rá lehet kapcsolni.
Teljesen hûtsük ki.