Partipizza.
sponsored links
Nem vagyok egy nagy foci rajongó, de a hazai csapatok mérkõzéseit elnézve, gondolom ezzel nem vagyok egyedül. A VB meccseket viszont ki nem hagynám, szinte az összeset végig izgulom, így történt ez eddig is, és így történik ez a hétvégén megrendezésre kerülõ döntõ mérkõzések alkalmával is. A meccs alatt néha azért jól jön egy kis ropogtatni való, vagy éppen egy gyorsan elkészíthetõ, és laktató finomság. Ez a pizza pedig éppen ilyen alkalmakra való, de pl. nyáresti beszélgetõs, baráti összejövetelekre is megsüthetjük, majd egy-két doboz sör társaságában jóízûen elfogyaszthatjuk. A készen megvásárolható Tante Fanny tönkölyös pizzatésztával pedig megkönnyíthetjük a dolgunkat, sõt elõre elkészíthetjük a pizzát, így tálalás elõtt már nincs is más dolgunk mint kb. 30 perc alatt készre sütni.
Hozzávalók:
6-8 db virsli
10 dkg reszelt sajt (gouda, edami..)
1 tk dijoni magos mustár
2 ek sûrített paradicsom
1 dl fõzõtejszín
2-3 db paradicsom
só (ízlés szerint)
2 csipet õrölt fehér bors
1 kisebb marék friss bazsalikom
1 kisebb tojás a lekenéshez
A virslibõl pár darabot vágjunk fel kb. 2,5 cm-es darabokra, majd helyezzük a tészta szélekre.
Ezután hajtsuk rá a tésztaszéleket, nyomkodjuk le, majd vágjuk be a virsli mellett a tésztát, és egy mozdulattal fordítsuk el 90 fokos szögben.
A tejszínt melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a mustárt, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután a tészta közepét kenjük meg a sûrített paradicsommal, kanalazzuk rá a sajtszószt, majd karikázzuk rá a maradék virslit, és helyezzük rá a felszeletelt paradicsomot.
A tojást villával verjük fel, majd kenjük le vele a tészta szélét.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütõbõl kivéve hagyjuk kicsit hûlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.