Parmezános rúd
sponsored links
Esti filmhez vagy vendégek fogadásához is nagyon bevált parmezános rúd következik, amihez mi csípõs salsát szeretünk mártogatni.
Hozzávalók:
10 deka vaj
egy tojás sárgája
5 dkg parmezán reszelve
20 dkg zabpehely leõrölve
1 ek oregánó vagy bazsalikom
4 ek víz
1 ek ecet
1 ek só
fél ek õrölt bors
Elkészítés:
Összekeverjük a zabot a parmezánt a sót, a borsot, a fûszereket majd hozzákeverjük a tojássárgáját a vajat és összedolgozzuk morzsálható állagúvá. Mehet hozzá a víz, ecet is. Ha a diétánk nem engedi az ecetet akkor elhagyhatjuk. Egy kis cipót gyúrunk belõle. A zab miatt morzsálódik így a kinyújtás óvatosságot igényel. Egy mûanyag deszkán vagy akár már a tepsiben kinyújtjuk a tésztát és 1 cm-es rudacskákat vágunk. 175 fokon kb 14 perc alatt kisütjük. Magában is nagyon jó de mártogathatjuk is. Esti baráti összejövetelek kísérõje. Ez az adag kb 4 emberre elég és kb 10 perc alatt fogy el.Mártogatáshoz adjunk egy kis kanalat segítségül mert a rudak könnyen eltörhetnek :)
Hozzávalók:
10 deka vaj
egy tojás sárgája
5 dkg parmezán reszelve
20 dkg zabpehely leõrölve
1 ek oregánó vagy bazsalikom
4 ek víz
1 ek ecet
1 ek só
fél ek õrölt bors
Elkészítés:
Összekeverjük a zabot a parmezánt a sót, a borsot, a fûszereket majd hozzákeverjük a tojássárgáját a vajat és összedolgozzuk morzsálható állagúvá. Mehet hozzá a víz, ecet is. Ha a diétánk nem engedi az ecetet akkor elhagyhatjuk. Egy kis cipót gyúrunk belõle. A zab miatt morzsálódik így a kinyújtás óvatosságot igényel. Egy mûanyag deszkán vagy akár már a tepsiben kinyújtjuk a tésztát és 1 cm-es rudacskákat vágunk. 175 fokon kb 14 perc alatt kisütjük. Magában is nagyon jó de mártogathatjuk is. Esti baráti összejövetelek kísérõje. Ez az adag kb 4 emberre elég és kb 10 perc alatt fogy el.Mártogatáshoz adjunk egy kis kanalat segítségül mert a rudak könnyen eltörhetnek :)