Parasztcsorba

2010-09-16

sponsored links

Hozzávalók:
-2 nagyobb méretû hagyma
-2 szál murok
-2 nagyobbacska krumpli
-1 paradicsom
-1 nagyobb méretû piros paprika
- 1 maroknyi karfiol
- 75 dkg-1 kg disznóhús (ami lehet marha is)
- lestyán
- petrezselyemzöld
- só, bors
- tejföl

Gyártás menete:
Kezdtem azzal, hogy mindent meghámoztam (mert az nem vagány ha úszik a héja a levesben valaminek, én legalábis nem szeretem) és apró kockákra vágtam minden zöldséget-kivéve a krumplit, azt lovacskákra vágtam :) . A húst is kockára vágtam, próbáltam szép egybõl befalható gusztusos darabokat faricskálni. Egy fazék aljába kevés olajat töltöttem, beledobigáltam mindent egy pillanat alatt felforrósítottam, megsóztam és felöntöttem vízzel. Egészen addig fõztem amíg a hús megpuhult benne (ha jól emlékszem 1-1,5 órát), levettem a tûzrõl,1 marék apróra vágott petrezselyemzöldet, õrölt borsot kavartam el benne, s utána következett a lestyán, amit eddig még soha nem próbáltam, úgyhogy kóstolom-teszek még módon ízesítettem vele. Amikor úgy gondoltam, hogy na ez már finom, akkor még egy percre visszatettem a tûzre, majd tányérba pakoltam és jó bõven elláttam tejföllel. Nekem elsõ nekifutásra kicsit igen savanyúnak tûnt, de Zs dobolt az újjaival, alig várta, hogy ehetõre hûljön és nagyon ízlett neki.

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s