Parajos gnocchi
sponsored links
Hozz?val?k (4 szem?lyre)
500 gr gnocchi (a friss verzi?, amit a boltok h?t?iben lehet megtal?lni)
6 j? nagy (f?rfi)mar?k friss spen?t (nagyon ?sszeesik)
250 gr mascarpone
2 dl tejsz?n
4-5 dundi gerezd fokhagyma
1 ev?kan?l vaj
s?, bors
Elk?sz?t?se
Annyira gyorsan elk?sz?l az ?tel, hogy mire a gnocchi megf?, addigra a sz?sszal is meglesz?nk, teh?t t?nyleg nagyon gyorsan.
Feltessz?k a vizet f?ni, am?g felforr, el?k?sz?tj?k a hozz?val?kat. A fokhagym?t megtiszt?tjuk, majd nagyon v?konyan felszeletelj?k, a parajleveleket ?tv?logatjuk, megmossuk ?s lesz?razzuk (ha t?l hossz? a sz?ra), majd sifon?dra v?gjuk, de a t?lal?shoz elrakunk egy mar?kkal a legszebbekb?l.
Ha a v?z f?, megs?zzuk, majd a gnocchit megf?zz?k (amikor felj?n a v?z felsz?n?re, k?szen is van, ez p?r perc).
K?zben egy nagyobb serpeny?ben a vajat felolvasztjuk, r?dobjuk a szeletelt fokhagym?t, p?r percig forgatjuk vigy?zva, hogy ne sz?nez?dj?n el. Ha el?rte az orrunkat a fokhagyma illata, akkor r?dobjuk a v?gott spen?tot, ?tforgatjuk a vajon, ?gy ?sszeesik. K?zben elk?sz?l a gnocchi, amit kiszed?nk a v?zb?l ?s ?tforgatjuk a parajos, fokhagym?s vajon. Ha mindent bevont a parajos, fokhagym?s vaj, akkor mehet r? a mascarpone ?s a tejsz?n, borsozzuk, a f?z?v?zzel be?ll?tjuk a sz?sz s?r?s?g?t (bevon?k?pes, m?rt?s s?r?s?g? legyen). Egyet rottyan ?s k?sz. K?stoljuk, ha sz?ks?ges s?zzuk, majd t?lalhatunk is.
T?lal?skor a t?ny?rra szedett kr?mes sz?szban tocsog? gnocchi tetej?re sz?rjuk a t?lal?shoz elrakott leveleket, d?sz?ti is az ?telt, de az ?ze ?s ?llaga is ?rezhet? lesz, mikor fogyasztjuk.
Ennyi. 15 perc. Egyszer?, gyors, finom.