Parajos gnocchi

2021-07-01

sponsored links

Van n?h?ny ?tel az ember ?let?ben, amit nem szeret, majd k?s?bb megv?ltozik a dolog (szerintem). Ebbe a  kateg?ri?ba tartozik p?ld?ul a spen?t. A spen?ttal m?r nem ?llunk hadil?bon, s?t, ak?r nyersen is elr?gcs?lom a friss leveleket. Miut?n manaps?g m?r egyszer?en beszerezhet? a friss paraj (ami teljesen m?s ?lm?ny, mint a fagyasztott p?r? verzi?), b?rmikor k?sz?thet?nk egy finom ?s gyors eb?det, vagy vacsor?t. ?rdemes k?s?rletezni, mert a friss, finom levelek roppant eg?szs?gesek is. A gnocchit elk?sz?thetj?k magunk is, de m?r nagyon j? min?s?g?, k?szen v?s?rolhat? friss t?szt?kat lehet kapni, ?gy szerintem nem kell sok id?t elt?lteni a konyh?ban a saj?t verzi?val, mert a "bolti" is adhat megfelel? ?lm?nyt.


Hozz?val?k (4 szem?lyre)


500 gr gnocchi (a friss verzi?, amit a boltok h?t?iben lehet megtal?lni)

6 j? nagy (f?rfi)mar?k friss spen?t (nagyon ?sszeesik)

250 gr mascarpone

2 dl tejsz?n

4-5 dundi gerezd fokhagyma

1 ev?kan?l vaj

s?, bors


Elk?sz?t?se

Annyira gyorsan elk?sz?l az ?tel, hogy mire a gnocchi megf?, addigra a sz?sszal is meglesz?nk, teh?t t?nyleg nagyon gyorsan.

Feltessz?k a vizet f?ni, am?g felforr, el?k?sz?tj?k a hozz?val?kat. A fokhagym?t megtiszt?tjuk, majd nagyon v?konyan felszeletelj?k, a parajleveleket ?tv?logatjuk, megmossuk ?s lesz?razzuk (ha t?l hossz? a sz?ra), majd sifon?dra v?gjuk, de a t?lal?shoz elrakunk egy mar?kkal a legszebbekb?l.

Ha a v?z f?, megs?zzuk, majd a gnocchit megf?zz?k (amikor felj?n a v?z felsz?n?re, k?szen is van, ez p?r perc).

K?zben egy nagyobb serpeny?ben a vajat felolvasztjuk, r?dobjuk a szeletelt fokhagym?t, p?r percig forgatjuk vigy?zva, hogy ne sz?nez?dj?n el. Ha el?rte az orrunkat a fokhagyma illata, akkor r?dobjuk a v?gott spen?tot, ?tforgatjuk a vajon, ?gy ?sszeesik. K?zben elk?sz?l a gnocchi, amit kiszed?nk a v?zb?l ?s ?tforgatjuk a parajos, fokhagym?s vajon. Ha mindent bevont a parajos, fokhagym?s vaj, akkor mehet r? a mascarpone ?s a tejsz?n, borsozzuk, a f?z?v?zzel be?ll?tjuk a sz?sz s?r?s?g?t (bevon?k?pes, m?rt?s s?r?s?g? legyen). Egyet rottyan ?s k?sz. K?stoljuk, ha sz?ks?ges s?zzuk, majd t?lalhatunk is.

T?lal?skor a t?ny?rra szedett kr?mes sz?szban tocsog? gnocchi tetej?re sz?rjuk a t?lal?shoz elrakott leveleket, d?sz?ti is az ?telt, de az ?ze ?s ?llaga is ?rezhet? lesz, mikor fogyasztjuk.

Ennyi. 15 perc. Egyszer?, gyors, finom.


Folytats a blogon ... labas-fazek-fakanal.blogspot.com/2021...

sponsored links

Keres?s