Paradicsomsaláta
sponsored links
Felnõttként barátkoztam meg a nyers paradicsommal. Otthon, mondjuk, tiltólistán volt apám gyomorpanaszai miatt, de az egyetemi évek alatt a kollégiumban S. mindennap megevett egyet, ma is látom, ahogy felvágja három cikkre a fél paradicsomokat. Mikor évekkel késõbb én is enni kezdtem ezt a zöldséget, én is így vágtam fel, és azóta is. A viszonyunk persze nem felhõtlen, néha szorosabb, néha lazább, és a paradicsomnak nagyon szépnek és jónak kell lennie, hogy én megegyem, nem lehet puha, nem lehet nyomott. Ez a salátarecept egy kicsit ismét szorosabbra fûzte a kapcsolatunkat. Külön használt neki a háromféle koktélparadicsom, a kerek és szilva alakú piros, meg a sárga színû.
Paradicsomsaláta (3-4 személyre):
3-40 dkg koktélparadicsomot félbevágunk, leöntjük az öntettel és néhány órát állni hagyjuk. Ennyi az egész. Az öntet a következõképpen készül: 6-8 szem édesítõszert a megfelelõ mennyiségû vízben feloldunk. Adunk hozzá 1 teáskanál sót, 2 evõkanál fehérborecetet és ízlés szerint olívaolajat. Dobunk bele 1 gerezd fokhagymát egészben. 1 fej ...