Paradicsomos zöldséges rakott tészta malacsülttel
sponsored links
Megkívántam a paradicsomos tésztát sok-sok zöldséggel, melyet az új évrõl megmaradt malacsült felhasználásával tettem pikánsabbá. Ha épp nincs maradék, akár egy egyszerû csirkemellel is könnyen elkészíthetõ, de a hús elhagyásával is egy tökéletes fogás lehet.
Hozzávalók:
2 szelet malacsült
50 dkg penne tészta
3 kis konzerv sûrített paradicsompüré
3 szem paradicsom
1 szál répa
4 marék mirelit mexikói zöldség mix
3 evõkanál ketchup
5 gerezd fokhagyma
egy szelet szalonna
1 nagy fej lilahagyma
kb. 2 dl fehérbor
kb. 15 dkg reszelt sajt
só, bors, cukor, majoranna, oregano, borsikafû, szerecsendió
olaj
víz
Elsõ lépésként sós vízben kifõzzük a tésztát. Ezalatt a szalonnát és a malacsült szeleteket felkockázzuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani az idõközben összeaprított lilahagymával együtt. Közben a paradicsomokat, valamint a répát felkockázzuk és szintén mehet a lábos tartalmához. Párszor megkeverve hagyjuk levet engedni, utána hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, a ketchupot, végül a fokhagymával, fûszerekkel ízesítjük. Felöntjük a borral és kb. 10 perc alatt készre fõzzük. Ezt követõen beleszórjuk a mirelit zöldség mixet és ismételten felforraljuk. A tûzhelyrõl levéve hozzáadjuk a sajt nagyobbik részét, majd a tésztával elkeverve egy enyhén kiolajozott sütõtálba tesszük. Tetejére ismételten sajt kerül és 190 fokon elõmelegített sütõben készre sütjük kb. 20 perc alatt.