Paradicsomos, h?sgomb?cos, ravioli leves
sponsored links
Hozz?val?k: 25 dkg vegyes dar?lt h?s, 20 dkg konyhak?sz, sajttal t?lt?tt ravioli (vagy a h?zihoz: 1 toj?s, annyi liszt, hogy ny?jthat? t?szt?t kapjunk (kb. 10 dkg), kev?s s? ?s sajtkock?k a t?ltel?khez), 2 paradicsom, 2 s?rgar?pa, 1 nagy fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 5-5 dkg z?ldbab ?s z?ldbors?, 3 dl paradicsoms?r?tm?ny, s?, bors, f?szerpaprika, kev?s cukor, ?zl?s szerint friss bazsalikomlev?l, kev?s olaj, sajtforg?cs a t?lal?shoz.
Elk?sz?t?se: A raviolihoz a toj?st elkeverj?k a s?val, majd annyi lisztet adunk hozz? hogy gy?rhat? t?szt?t kapjunk. Ezt lisztezett deszk?n nagyon v?konyra kiny?jtjuk, majd f?lbe v?gjuk. A kis kocka sajtokat egyenl? t?vols?gra rakjuk, majd bebor?tjuk az eg?szet a t?szta m?sik fel?vel. A sajtok melletti r?szeken bev?gjuk a t?szt?t. Kis n?gysz?geket kell kapnunk, melyek sz?leit vill?val lenyomkodjuk. Az ?gy kapott t?szt?t sz?radni hagyjuk. K?zben az olajat felhev?tj?k. Hozz?adjuk a megpucolt, apr?ra v?gott hagym?t ?s fokhagym?t. Beletessz?k a felapr?tott s?rgar?p?t ?s a megh?mozott, apr?ra v?gott paradicsomot is. Megf?szerezz?k, bele?ntj?k a paradicsoms?r?tm?nyt ?s v?zzel felengedj?k. Fed? alatt f?ni hagyjuk. Amikor felforrt, hozz?adjuk a z?ldbabot ?s a z?ldbors?t is ?s tov?bb f?zz?k. K?zben a dar?lt h?st s?val, borssal ?s f?szerpaprik?val ?zes?tj?k, majd a massz?b?l di?nyi goly?kat form?lunk. Amikor a z?lds?gek m?r majdnem megpuhultak hozz?adjuk a raviolit ?s a h?sgomb?cokat. Az eg?szet k?szre f?zz?k. Legv?g?n tessz?k bele a bazsalikomleveleket ?s kev?s cukorral ?des?thetj?k a levest.