Paradicsomos h?sgoly?

2020-03-29

sponsored links

F?l ?ra alatt elk?sz?thet? ?telekr?l k?l?n telev?zi?s sorozatok vannak. Mi?rt? Sok esetben gondolom az?rt, hogy r?vil?g?tsanak arra, hogy sokszor nem kell t?bb id? ?sszedobni valami eb?det, mint egy gyors?tterembe venni valami tucatkaj?t, vagy h?zhoz k?rni egy otthon is pillanatok alatt ?s az ?r t?red?k??rt elk?sz?thet? ?telt. K?l?n?sen igaz ez a k?l?nf?le t?szt?kra, t?szta?telekre. Mire a t?szta megf?, addigra a hozz? k?sz?l? sz?sz, h?s, z?lds?g is elk?sz?lhet ?s csak ?sszekavarjuk. F?l ?ra. Otthon, ?zl?s?nk szerint, gyorsan ?s ak?r eg?szs?gesen is. A sz?sz lehet paradicsomos, tejsz?nes, z?lds?ggel (brokkoli, karfiol, z?ldbab, z?ldbors?, sp?rga), hallal, h?ssal (jelen esetben). Itt van teh?t egy alternat?va, a siker pedig meghozhatja a kedvet a k?s?rletez?shez. A v?g?n majd a t?szt?t is magunk akarjuk gy?rni. Ami szint?n csak p?r perc ?gy mellesleg...

Hozz?val?k (4 szem?lyre):

25 dkg dar?lt h?s
1 toj?s
?zl?s?nk szerinti f?szerek ?s ?zes?t?k: paprika, ?r?lt r?mai k?m?ny, ?r?lt k?m?ny, (frissen) ?r?lt bors, s?, v?gott petrezselyem, kakukkf?, bazsalikom, oreg?n?, fokhagyma
s?r?tett paradicsom, illetve b?rmilyen otthon tal?lhat?, ?zl?s?nknek megfelel? paradicsomkonzerv (paradicsoml?, darabos paradicsom, h?mozott eg?sz paradicsom)
1 csipet (barna) cukor
1 csomag a kedvenc spagetti t?szt?nkb?l
1 kis fej v?r?shagyma ?s m?g egy kis fokhagyma
1 ev?kan?l liszt (esetleg ?tkez?si kem?ny?t?)
ol?vaolaj (?tolaj)
reszelt sajt (?zl?s?nk szerint)

Elk?sz?t?se:

A dar?lt h?st megf?szerezz?k, hozz?adjuk a toj?st, majd alaposan ?sszedolgozzuk ?s kis, n?h?ny centis goly?kat form?zunk, lehet?s? szerint egyform?kat. A k?sz goly?csk?kat enyh?n ellap?tjuk, majd egy kev?s ol?vaolajban (de ?tolajban is j?) k?zepes h?m?rs?kleten megs?tj?k (hasonl?an a fas?rthoz, csak nem ?sztatjuk). A megs?lt goly?csk?kat f?lretessz?k. Mehet a v?z a t?szt?nak a t?zre...
A sz?szhoz a nagyon finomra v?gott v?r?shagym?t ol?vaolajon megfonnyasztjuk, mehet r? egy kis finomra v?gott fokhagyma is, majd a paradicsom, ami volt ?ppen otthon. A s?r?tett paradicsomot kicsit pir?tsuk le, hogy a karcos, savany? ?z?t tomp?tsuk egy kicsit. Mehet ebbe is minden kedvenc f?szer?nk, bors, kakukkf?, oreg?n?, bazsalikom (ha van friss, az a legjobb). Megsz?rjuk a liszttel, picit pir?tjuk, majd lassan fel?ntj?k v?zzel, k?zben kevergetj?k, hogy ne legyen csom?s, be?ll?tjuk a s?r?s?g?t a m?rt?snak. 
A megs?lt h?sgoly?ink eddig v?rtak, hogy megf?r?dhessenek im?dott sz?szukban, ?gy adjuk meg nekik az ?lm?nyt ?s dob?ljuk bele ?ket.

K?zben a t?szta s?s vize is forr m?r nagy es?llyel, ?gy indulhat a f?z?se. Ha megf?tt, akkor lesz?rj?k, majd ?sszeismertetj?k a paradicsomsz?sszal ?s a h?sgoly?kkal. Alaposan ?sszeforgatjuk a dolgokat, majd mehet a t?ny?rra. amire frissen reszel?nk a kedvenc sajtunkb?l. Ennyi.


Folytats a blogon ... labas-fazek-fakanal.blogspot.com/2020...

sponsored links

Keres?s