Paradicsomos-gombás nyúlcomb
sponsored links
Életemben eddig kb. 2x ettem nyulat, egyszer nem is tudtam, hogy azt eszem, csak utóbb derült ki, másodszor viszont tudtam, jól is esett. Most viszont jönnek majd a nyulas receptek, mert projekt van és tesztelés van. És bár furán hangzik, hogy nyuszinak szólítom a nyulat, amit jóízûen megeszünk, per pillanat nem tudom, hogy is nevezzem, hogy politikailag korrekt legyek. Nyúl elvtárs? Az jobban passzol egy evésre szánt nyúl esetében? Na lényeg a lényeg, érdemes megkóstolni, mert jól fog esni. Tényleg. Pedig mi aztán nem vagyunk nagy húszabálók, de ez nagyon jól csúszott. Ha nem fog ízleni valami, azt is megmondom, nyugi:)
Hozzávalók:
3-4 nyúlcomb
2 fej fokhagyma
fél kg gomba
só, bors,
1 ek majoranna
1 ek kakukkfû
1 kk cukor
400 g-os hámozott paradicsomkonzerv
olívaolaj
1 dl fehérbor (elhagyható)
1. A húst megmossuk, sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A gombát
megtisztítjuk és felszeleteljük. (Ha konzerv gombát használunk, mint én most, akkor lecsepegtetjük.) A hámozott paradicsomkonzervhez hozzáadjuk a majoránnát, kakukkfüvet és cukrot és leturmixoljuk. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
2. Olívaolajat hevítünk egy kicsi serpenyõben, beletesszük a fokhagymagerezdeket és közepes lángon kb. 10 percig sütjük, idõnként átkevergetve, meg ne égjen!. Ha kész, lehúzzuk a tûzrõl.
3. Nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, beletesszük a combokat és kb. 10 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, a serpenyõ tartalmát (húst és zsiradékot) átöntjük egy jénaiba, lefedjük és betesszük a sütõbe, ahol 20-25 percig sütjük. (Közben 1-2x megforgatjuk a combokat).
4. Míg a sütõben sül a hús, a kiürült nagy serpenyõbe kevés olívaolajat öntünk, rádobjuk a gombaszeleteket és 5-10 percig sütjük közepes lángon, aztán ráöntjük a fûszerekkel turmixolt paradicsomot és együtt rotyogtatjuk közepesnél kicsit nagyobb lángon, hogy jól besûrûsödjön. A végén hozzákeverjük a fokhagymagerezdeket, és ha a hús is megsült, azt is, hogy jól bevonja kívülrõl a paradicsomos massza.
Steakburgonyával a legjobb, de simán, kenyérrel is jó. Nagyon finom kis fogás, jó szolgálatot tett ez a nyúl:)
További nyúlhúsos receptek:
www.gasztrabbit.blogspot.com
Meg majd itt nálam is folyamatosan:)
Hozzávalók:
3-4 nyúlcomb
2 fej fokhagyma
fél kg gomba
só, bors,
1 ek majoranna
1 ek kakukkfû
1 kk cukor
400 g-os hámozott paradicsomkonzerv
olívaolaj
1 dl fehérbor (elhagyható)
1. A húst megmossuk, sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A gombát
megtisztítjuk és felszeleteljük. (Ha konzerv gombát használunk, mint én most, akkor lecsepegtetjük.) A hámozott paradicsomkonzervhez hozzáadjuk a majoránnát, kakukkfüvet és cukrot és leturmixoljuk. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
2. Olívaolajat hevítünk egy kicsi serpenyõben, beletesszük a fokhagymagerezdeket és közepes lángon kb. 10 percig sütjük, idõnként átkevergetve, meg ne égjen!. Ha kész, lehúzzuk a tûzrõl.
3. Nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, beletesszük a combokat és kb. 10 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, a serpenyõ tartalmát (húst és zsiradékot) átöntjük egy jénaiba, lefedjük és betesszük a sütõbe, ahol 20-25 percig sütjük. (Közben 1-2x megforgatjuk a combokat).
4. Míg a sütõben sül a hús, a kiürült nagy serpenyõbe kevés olívaolajat öntünk, rádobjuk a gombaszeleteket és 5-10 percig sütjük közepes lángon, aztán ráöntjük a fûszerekkel turmixolt paradicsomot és együtt rotyogtatjuk közepesnél kicsit nagyobb lángon, hogy jól besûrûsödjön. A végén hozzákeverjük a fokhagymagerezdeket, és ha a hús is megsült, azt is, hogy jól bevonja kívülrõl a paradicsomos massza.
Steakburgonyával a legjobb, de simán, kenyérrel is jó. Nagyon finom kis fogás, jó szolgálatot tett ez a nyúl:)
További nyúlhúsos receptek:
www.gasztrabbit.blogspot.com
Meg majd itt nálam is folyamatosan:)