Paradicsomos bulgur

2010-05-30

sponsored links

Ez is egy olyan étel volt, ami 5 nap alatt 3 féle módon készült, elõször nagyszemû bulgurból, mert a kedvenc török boltosom azt mondta, hogy ez való salátákhoz inkább, utána ez elfogyott, kisszemû bulgurral pótoltam, ami a fiúk szerint jobb eredményt hozott, majd az utolsó adag kuszkuszból készült, ami ugyanolyan jó alapanyagnak bizonyult. Ezt csak azért írom le, hogy nem kell mindenhez egy receptben szó szerint makacsan ragaszkodni, kedvünk szerint bátran kisérletezzünk az alapanyagokkal, fûszerekkel. Ezek után a mi verziónk, ami a már sokat emlegetett francia marokkói szakácskönyvem alapján készült:


250g bulgur
2 e.k paradicsompüré, én ragaszkodom az aranyfácánhoz
5 e.k extraszûz olívaolaj
1 citrom leve
1/2 kk. pirospaprika
2 paprika (piros vagy zöld) apróra összevágva
1 jó nagy csokor petrezselyem apróra összevágva
3 mentaszár levelei apróra összevágva
6 újhagyma apróra összevágva
2 nagy, érett paradicsom apróra felkockázva


1. A bulgurt egy nagy tálban öntsük fel forrásban lévõ vízzel, hogy ellepje, és kb egy ujjal legyen több, mint a bulgur.
2. Fedjük le, és 20 percig hagyjuk állni, míg megdagad.
3. Adjuk hozzá a paradicsompürét, olívaolajat, citromlét, sót, pirospaprikát, keverjük össze. Ezt megtehetjük elõre is, akár egy nappal.
4. Tálaláskor adjuk hozzá az összes többi friss zöldség hozzávalót éa keverjük össze.

A zöldségarányokra sem esküszöm meg, hogy mindig pontosan mértük, a lényeg, hogy nagyon sok zöld kerüljön bele.










Folytats a blogon ... marsbelibolt.blogspot.com/2010/05/par...

sponsored links

Keres?s