Paradicsomleves zöldborsóval és parmezános galuskával
sponsored links
Nem mostanában ettünk levest, ráadásul az ünnepek után itt volt az ideje, hogy megint valami könnyû ebédnek valót fõzzek. Most kicsit másként készítettem, mint ahogy szoktam - ez egy gyorsabb verzió, mert volt itthon darabolt paradicsom. Korábban már csináltam zöldborsós paradicsomlevest, de akkor az egészet összeturmixoltam. Most azonban a borsót egészben akartam hagyni, és hogy még tartalmasabb legyen, galuskát is készítettem hozzá egy kis maradék parmezán sajt hozzáadásával. Kimondottan jól esett annyi kelt tészta és egyéb után. :)
Hozzávalók 4 személyre:
Leveshez:
2 doboz (összesen 800 ml) darabolt paradicsom
20 dkg fagyasztott borsó
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 ek olívaolaj ...