Paradicsomleves, mi ?gy is szeretj?k
sponsored links
Kisebb perpatvar volt k?zt?nk nemr?giben. T?rt?nt ugyanis, hogy kiv?telesen eml?kezett az uram egy ?telre (...), ami ?zlett neki, ?s nemtetsz?s?t nyilv?n?totta az?rt, mert m?g nem ker?lt fel a blogra. Att?l tartott (sajnos jogosan), hogy hi?ba "tal?ltam fel" ezt a finom paradicsomlevest, ha majd nem eml?kszem r?, nem fogom tudni megf?zni, pedig sz?vesen enn? rendszeresen.
Nos, az?ta h?romszor is megf?ztem m?r, hogy l?ssa,kiv?telesen nem felejtettem e, hogyan csin?ltam valamit, amit nem szoktunk, ma pedig elj?tt a napja, hogy v?gre le?rjam ide.
Ha szereted az indiai jelleg? ?teleket, b?tran pr?b?ld ki, ha meg m?g nem k?stoltad, b?tran v?gj bele.Hozz?teszem, ne ijedj meg a fekete must?rmagt?l, meg a lepkeszegmagt?l, ha nem jutsz hozz?, ezek n?lk?l is nagyon finom, a t?bbi f?szer pedig sim?n meg lehet venni mostan?ban az ?lelmiszerboltokba.
El?sz?r is megmutatom.
Azt?n megmutatom, milyen az, amikor a telefon
beleesik f?nyk?pez?s k?zben (ez m?g a m?ltkor t?rt?nt, amikor ezt megel?z?en f?ztem).
Most pedig elmondom, hogyan k?sz?l.
Hozz?val?k (kb. 6 adagnyi):
Nos, az?ta h?romszor is megf?ztem m?r, hogy l?ssa,
Ha szereted az indiai jelleg? ?teleket, b?tran pr?b?ld ki, ha meg m?g nem k?stoltad, b?tran v?gj bele.Hozz?teszem, ne ijedj meg a fekete must?rmagt?l, meg a lepkeszegmagt?l, ha nem jutsz hozz?, ezek n?lk?l is nagyon finom, a t?bbi f?szer pedig sim?n meg lehet venni mostan?ban az ?lelmiszerboltokba.
El?sz?r is megmutatom.
Azt?n megmutatom, milyen az, amikor a telefon
beleesik f?nyk?pez?s k?zben (ez m?g a m?ltkor t?rt?nt, amikor ezt megel?z?en f?ztem).
Most pedig elmondom, hogyan k?sz?l.
Hozz?val?k (kb. 6 adagnyi):
- 2 doboz h?mozott, eg?szes paradicsomkonzerv (j? lehet a darabolt is, csak akkor nem marad ennyire egyben a "bet?t"
- 1 te?skan?lnyi feh?r must?rmag
- 1 te?skan?lnyi fekete must?rmag
- 1 te?skan?lnyi koriandermag
- 1 te?skan?lnyi lepkeszegmag
- 1 te?skan?lnyi r?mai k?m?ny
- 2 ev?kan?lnyi (ol?va) olaj
- kev?s (frissen) ?r?lt bors
- 1 cikk z?zott fokhagyma
- 1 te?skan?lnyi s?
- 1 ev?kan?lnyi currypor (?n madras curryt szoktam, mert szeretj?k a cs?p?set)
- 0,5 ev?kan?lnyi kurkuma
- kev?s f?st?lt paprika pehely (el is maradhat)
- koriander-, vagy petrezselyemlev?l
Kibontom a konzerveket, kiveszem bel?l?k az eg?sz paradicsomokat, melyeket hossz?ban kett?v?gok, ?s vastagabb darabokra szeletelek.
A t?zhelyre teszem a fazekat, felforr?s?tom ?s beleteszem az 5 te?skan?lnyi f?szert, majd addig kavargatom, am?g szinte m?r mindegyik szem pattog. Ekkor r?teszem az olajat, ?s fel?nt?m a konzerves dobozokban maradt paradicsoml?val.
Beleteszem a t?bbi f?szert, fel?nt?m annyi v?zzel, hogy elegend? legyen majd a leves 6 adagra, ?s lassan forralom.
Id?nk?nt megk?stolom, ha m?r nem "v?z?z?", beleteszem a paradicsomdarabokat ?s ?sszeforralom.
Nagyon finom mag?ban is, de ha veg?n vagy, tehetsz r? a t?ny?rodban veg?n sajtot, ha meg nem vagy veg?n, akkor parmez?nt ?s/vagy f?st?lt sajtot, esetleg kaskavalt, ami finom s?s.
Beleteszem a t?bbi f?szert, fel?nt?m annyi v?zzel, hogy elegend? legyen majd a leves 6 adagra, ?s lassan forralom.
Id?nk?nt megk?stolom, ha m?r nem "v?z?z?", beleteszem a paradicsomdarabokat ?s ?sszeforralom.
Nagyon finom mag?ban is, de ha veg?n vagy, tehetsz r? a t?ny?rodban veg?n sajtot, ha meg nem vagy veg?n, akkor parmez?nt ?s/vagy f?st?lt sajtot, esetleg kaskavalt, ami finom s?s.