Paprikás babragu

2015-01-30

sponsored links

babos_ragu.jpg

Télen nehezen jutunk hozzá friss zöldséghez, sok családban ilyenkor gyakrabban kerül az asztalra hüvelyes. Nincs is ezzel gond, hiszen remek fehérjeforrás. Maga a fejtett bab sok elõnyös tulajdonsággal rendelkezik. Például víz- és vizelethajtó hatása van. Telítettség érzést biztosít hosszabb távon, így egy bõséges babos ebéddel akár másnap reggelig sem kívánunk újra ételt fogyasztani. (Tehát fogyókúrázóknak is ajánlott.) Mindemellett lassú felszívódású táplálék, ezért nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium, nátrium, vas, molibdén és mangán tartalma által szintén egészségünk építõköve. Vegetáriánusoknak külön ajánlják, hogy a fehérjét hüvelyes növények fogyasztásával oldják meg. A következõ receptet bátran ajánlom húsevõknek, húselhagyóknak, vegáknak, vegánoknak, gluténmentesen táplálkozóknak, sportolóknak, testépítõknek, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek, vese- és májbetegeknek. Sok helyen olvastam azt a jó tanácsot, hogy legalább heti egyszer fogyasszunk hüvelyest. Ez most egy jó recept hozzá. (Persze nem a paleosok számára.)

A recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg fejtett bab (ha szárazbab, akkor elõfõzendõ! sós, babérleveles vízben) ...

Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2015/01/30/paprikas_...

sponsored links

Keres?s