Pangásius citromborsos-kakukkfüves reformkabátban
sponsored links
Már említettem, hogy nagy lakásból kicsi házba költöztünk. Így aztán sok cuccunk a garázsban, dobozokban várja jobb sorsát, majd, az igazi házunkban. A sok cucc része szakácskönyveim nagy része is, de persze azért párat behoztam a házba. Az egyik persze: Nigel Slater Kithen Diaries. Évente nem is tudom, hányszor lapozom újra és újra át, és keresem az új ötleteket, inspirációt. Van, hoyg csak úgy, ötlet híján ütöm fel, van, hogy konkrét alkalomra keresek valamit, van, hogy kíváncsisággal telve olvasgatom, adott napra vajon mit ajánl. Soha nem csalódom benne.
Így volt most is, bár kicsit megkésve, mert a Nagy Nap lassan egy hete volt, amikor reggel Vicussal a vonaton ülve hálával telt meg a szívem a gyönyörû reggeli napsütésben, a kissé deres fák és füvek láttán és valahogy megszületett bennem megint, immár sokadszorra a KÖSZÖNÖM. Az életemért, mindazért, amit az elmúlt években kaptam, azt a rengeteg ajándékot, amelyektõl olyan gazdag és szép az életem. Jó volt valóban érezni ezt a hálát, ennek a fényében tölteni el azt a napot.
Szóval hamarabb szerettem volna kvázi magamnak szülinapi valamit fõzni, de nem jött össze. Pedig már hetek óta kinéztem a könyvben a tárkonyos bundában sült halat, feljegyeztem magamban, hogy ezt meg kell csinálni. Valamiféle citrommártást képzeltem még hozzá, meg egyszerû fõtt rizst. Aztán a dolog nem úgy alakult.
Vásárlás közben beraktam a kosaramba egy zacskó citromborsot, itthon rájöttem, hogy elfogyott a tárkonyom, gyorsan ki kellett találnom, mi legyen, mert a halat már felengedtem. Így állt össze a fejemben a kakukkfû, a citrombors és némi morzsa keverékébõl a hal bundája és még kicsit az indiai hatás is megjelent.
Hozzávalók:
40 dkg pangásius filé három ujjnyi darabokra vágva
kevés teljes kiõrlésû liszt
3 ek csicseriliszt és 5 ek víz keverékébõl massza a panírozáshoz
1 ek citrombors
1 ek kakukkfû
1 tk só
kb 3 ek zsemlemorzsa és 3 ek zabkorpa keveréke
citrom a tálaláshoz
A pangásiust megmostam, megszárítottam és kb három ujjnyi darabokra vágtam. Elõkészítettem a panírozáshoz az egyik tálban a lisztet, a másikban a csicseris keveréket, a harmadikban pedig az elõzõleg mozsárban összetört bors-kakukkfû-só keveréket összeelegyítve a vegyes morzsával. A haldarabokat a szokásos módon bepaníroztam, majd olaj és vaj keverékében oldalanként 2-3 percig, aranybarnára sütöttem. közben basmati rizst fõztem hozzá, mire kisültek a haldarabok, kész lett a rizs. Pár csepp citromot tettem a hal tetejére, úgy ettük. Vicus alig bírta abbahagyni. Én is.
Azért ha lesz tárkonyom, azzal is kipróbálom.
Így volt most is, bár kicsit megkésve, mert a Nagy Nap lassan egy hete volt, amikor reggel Vicussal a vonaton ülve hálával telt meg a szívem a gyönyörû reggeli napsütésben, a kissé deres fák és füvek láttán és valahogy megszületett bennem megint, immár sokadszorra a KÖSZÖNÖM. Az életemért, mindazért, amit az elmúlt években kaptam, azt a rengeteg ajándékot, amelyektõl olyan gazdag és szép az életem. Jó volt valóban érezni ezt a hálát, ennek a fényében tölteni el azt a napot.
Szóval hamarabb szerettem volna kvázi magamnak szülinapi valamit fõzni, de nem jött össze. Pedig már hetek óta kinéztem a könyvben a tárkonyos bundában sült halat, feljegyeztem magamban, hogy ezt meg kell csinálni. Valamiféle citrommártást képzeltem még hozzá, meg egyszerû fõtt rizst. Aztán a dolog nem úgy alakult.
Vásárlás közben beraktam a kosaramba egy zacskó citromborsot, itthon rájöttem, hogy elfogyott a tárkonyom, gyorsan ki kellett találnom, mi legyen, mert a halat már felengedtem. Így állt össze a fejemben a kakukkfû, a citrombors és némi morzsa keverékébõl a hal bundája és még kicsit az indiai hatás is megjelent.
Hozzávalók:
40 dkg pangásius filé három ujjnyi darabokra vágva
kevés teljes kiõrlésû liszt
3 ek csicseriliszt és 5 ek víz keverékébõl massza a panírozáshoz
1 ek citrombors
1 ek kakukkfû
1 tk só
kb 3 ek zsemlemorzsa és 3 ek zabkorpa keveréke
citrom a tálaláshoz
A pangásiust megmostam, megszárítottam és kb három ujjnyi darabokra vágtam. Elõkészítettem a panírozáshoz az egyik tálban a lisztet, a másikban a csicseris keveréket, a harmadikban pedig az elõzõleg mozsárban összetört bors-kakukkfû-só keveréket összeelegyítve a vegyes morzsával. A haldarabokat a szokásos módon bepaníroztam, majd olaj és vaj keverékében oldalanként 2-3 percig, aranybarnára sütöttem. közben basmati rizst fõztem hozzá, mire kisültek a haldarabok, kész lett a rizs. Pár csepp citromot tettem a hal tetejére, úgy ettük. Vicus alig bírta abbahagyni. Én is.
Azért ha lesz tárkonyom, azzal is kipróbálom.