Panettone
sponsored links
Itt a következõ karácsonyi receptötlet, egyenesen Olaszországból, telepakolva mindenféle finomsággal: kandírozott narancs, pisztácia és illatos fûszerek... Csakis jó lehet!:) Ez, az eredetileg Milánó környékérõl származó édes kalácsféle, igazi karácsonyi sütemény. Az eredeti verzió mazsolával és kandírozott narancs és citromhéjjal készül, én viszont most kicsit változtattam rajta. A mazsola helyett vörösáfonya került bele, valamint a kandírozott mellé friss narancshéj is, továbbá illatos fûszerekkel is ízesítettem. Szóval ez már nem a legautentikusabb változat, egy kicsit a saját ízlésemre formáltam. A kelesztési ideje ugyan nagyon hosszú, kétszer kell keleszteni, viszont ezt leszámítva a tésztát összeállítani nagyjából 15 percbe telik. A végeredmény, a puha, mindenféle jósággal teli kalácsok azonban abszolút megérik a várakozást:) Akár remek karácsonyi ajándék is lehet belõle!
Hozzávalók
8 db kisméretû (7 cm átmérõjû) formához:- 1,2 dl langyos tej
- 1 tk. méz
- 2,5 dkg élesztõ
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 1 nagyobb tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg joghurt ...